Universal Music Western Balkans najavljuje imenovanje Nikole Jovanovića, glazbenog stručnjaka i business menadžera na poziciji Vice President of Virgin Music Label & Artist Services, Western Balkans and Head of Society Relations Universal Music Western Balkans, od 1. siječnja 2022. godine.

Naširoko poznat kao jedan od najupornijih i najpoštovanijih nezavisnih glazbenih menadžera na području Zapadnog Balkana, Nikola Jovanović trenutno obnaša ulogu potpredsjednika Runde - Regionalnog udruženja nezavisnih diskografa Balkana, osnivač je Kontra Rights, izdavačke kuće i consulting i menadžment agencije, specijalizirane za zaštitu i reprezentaciju autorskih i srodnih prava, artist i label menadžment i glazbenu promociju. Nikola je i izvršni direktor Zadužbine Milana Mladenovića.

„Nikola je dio nove ere balkanskih glazbenih stručnjaka i menadžera koji iniciraju promjene u glazbenoj industriji širom regije. On donosi duboko razumijevanje i poštovanje za regionalnu kreativnu scenu i umjetnike“, govori Fabian Stilke, generalni direktor Universal Musica za Zapadni Balkan.

„Njegovo iskustvo, posvećenost i etika uklapaju se s duhom i etosom Virgin Recordsa. Presretan sam da mogu poželjeti dobrodošlicu Nikoli u naš tim i znam da će ova nova regionalna forma polučiti odlične rezultate“.  


„Čast mi je da se pridružujem Universal Musicu i postajem dio Virgin Musica te bogate kulture i nasljeđa koje predstavlja“, kaže Nikola Jovanović. „Već dugi niz godina radim s umjetnicima i nezavisnim izdavačkim kućama s ovih prostora, neprestano se trudim unijeti neophodne promjene u regionalnu glazbenu industriju kako bih omogućio mladim talentima i poduzetnicima da žive od svog stvaralaštva i umjetnosti. Vrlo sam zahvalan na povjerenju koje mi je kompanija ukazala, dajući mi priliku da nastavim ovim putem kao potpredsjednik Virgin Music Label & Artist Services za Zapadni Balkan. Oduševljava me mogućnost da idućim generacijama nezavisnih umjetnika i izdavača iz regije bude omogućena regionalna i međunarodna mreža Universal Music Grupa, tehnologija i ekspertiza koje su vodeće u industriji, kako bi im pomogle da dođu do nove publike i osnaže ih za dugoročni uspjeh u regiji i inozemstvu.”

Novi entitet koji će predvoditi iskusan glazbeni znalac i menadžer neizbježno će obogatiti regionalno tržište i osigurati umjetnicima i glazbenim izdavačima stručnost, nove mogućnosti i podršku. Virgin Music Label & Artists Services ravnomjerno će djelovati i fokusirati se na rad s umjetnicima i izdavačkim kućama na području Western Balkans regije.

O VIRGIN MUSIC LABEL & ARTIST SERVICES
Inspiriran etičkim načelima legendarne izdavačke kuće Virgin Records, Virgin Music Label & Artist Services dio je nedavno pokrenute globalne mreže Universal Music grupe, čiji je cilj pružiti vrhunske i fleksibilne usluge poduzetnicima glazbene industrije i nezavisnim talentima u svijetu. Virgin Music Label & Artist Services pokrenut je kako bi umjetnicima pružio globalna rješenja, s već oformljenim timovima na vodećim svjetskim glazbenim tržištima, uključujući SAD, Japan, Veliku Britaniju, Njemačku, Francusku, Australiju i Latinsku Ameriku, kao i s novootvorenim tržištima koja će se aktivno razvijati u narednim mjesecima.

O UNIVERSAL MUSIC GROUP
Universal Music Group nastoji oblikovati kulturu kroz moć umjetnosti. Kao svjetski leader u glazbenom djelu zabavne industrije, sa sveobuhvatnim poslovanjem u snimljenoj glazbi, izdavaštvu, prodaji fizičkih izdanja i audiovizualnog sadržaja. S najopsežnijim katalogom u svakom glazbenom žanru, Universal Music Group prepoznaje i razvija umjetnike te proizvodi i distribuira kvalitetom prepoznatu i komercijalno najuspješniju glazbu na svijetu. Posvećen umjetnosti, inovacijama i poduzetništvu, Universal Music Group njeguje razvoj usluga i poslovnih modela kako bi proširio umjetničke i komercijalne mogućnosti za izvođače i stvorio nova iskustva za slušatelje.