Novi album "Brisani prostor" Rundeka & Ekipe ispričan je kroz dvije priče: "Do" i "Od" koje se međusobno dopunjuju i slušatelj može birati njihov redosljed. Pet pjesama je na jednom i pet na drugom CD-u. Zgusnuto i koncentrirano. Likovi u tim pričama na brisanom su prostoru između kraja i početka, prenuli su se i u njima odjekuje svijet na prekretnici. Oni na intiman način govore o globalnom, na osoban način govore o univerzalnom, na specifičan način govore o općenitom. Album u cjelini sadržajno jako rezonira s vremenom i turbulencijama koje drmaju sadašnji trenutak.

I raniji albumi s Cargo Orkestrom i Triom proizlazili su u muzičkom smislu iz suradnje, a ovo je prvi album poslije Haustora na kojem se pojavljuju kompozicije i tekstovi drugog autora - Roka Crnića.

Upravo je i aktualni singl „Mila“ proizašao iz pera Roka Crnića: 

„Naše su probe i snimanja najčešće počinjali i završavali u zajedničkom sviranju "na slušanje". Jednostavno bismo zajedno zaljuljali tišinu i puštali da nas vodi kroz otvorene forme, ne svirajući instrumente nego muziku. Kad bi ta muzika pitala za pjesmu, pojavljivale su se riječi, ponekad improvizirane, ponekad iz skladišta Rokovih i mojih bilješki. Snimke tog rada poslužile su kao osnova EP-ja “OD”. “ Na EP-ju “DO” je pet pjesama na kojima smo aranžmanski radili i snimili ih u DM studiju s Marijem i Zvonimirom Domazetom kao snimateljima i domaćinima. Ima Rokovih i mojih pjesama, a za više njih zajedno potpisujemo kompoziciju i tekst. On je puno učinio za kristaliziranje pjesama iz otvorenog i kreativnog materijala koji je iz cijele Ekipe obilato izvirao. Igor Pavlica je svirao trubu i pjevao. Saksofonistica Ana Kovačić je s njim zajedno slagala brass linije, ali i svirala tenor saksofon, bubnjeve, sintesajzer i gitaru. Bubnjar Silvio Bočić svirao je i gitaru, a Miro Manojlović udaraljke i vibrafon. Ja sam si dao oduška na električnoj gitari, a Roko Crnić je svirao bas i pjevao. Maja Posavec je poklonila prateće glasove na dvije pjesme, a David Vid Rundek pridružio nam se na više proba. Možemo čuti njegov glas na pjesmi "New World". Kad su svi materijali bili snimljeni, prihvatio sam se produkcije, izbora, montaže, miksanja i dosnimavanja. Taj je proces bio dugotrajan i poman", komentirao je Rundek. 

POPIS PJESAMA:

EP1 DO:

Zovu te
Ko duh
Tko su svi ti ljudi
Mila
Voljeti stvarno

 EP2 OD:

Sex epilog
Novčić za sreću
New World
Biljka raste
Unutarnji glas


Album pronađite na Streaming servisima: 

Brisani prostor: EP1-Do - https://bit.ly/Brisani_prostor_Do 
Brisani prostor: EP2-Od – https://bit.ly/Brisani_prostor_Od 

 

Izvor: Menart Press