Nakon nedavnog predstavljanja projekta Error_2020 i lansiranja prvog singla "Sedam dana" stiže vijest da je najavljeni EP materijal "Error_2020_1" od danas dostupan na digitalnim glazbenim platformama. Izlazak EP-a prati novi video za pjesmu "Moj prijatelj".

"Error_2020_1" je sniman tijekom proljeća i ljeta 2020. godine prema ritmu pandemije. Pripremljene matrice pjesama poslane su talijanskom studijskom i session bubnjaru Silviju Centamoreu koji je znalački odlupao svoje dionice. Ostatak snimanja odradili su Gogo (Gordan Lončar) na gitari i Jaga (Hrvoje Jagarinec) na basu i vokalima u zagrebačkom Monster studiju. Muzičari s više od 30 godina prisustva na žešćem spektru rock scene (Kain, Anesthesia, Garage Monsters, Paruzija, Kiper...) uživali su u nesvakidašnjoj realizaciji prvog izdanja ovog novog benda.

"Čvrsti rif i dobra distorzija na mene oduvijek imaju pozitivan, praktično iscjeljujući učinak. U ova čudna vremena rad na ovom EP-u je bio garancija da ću ostati normalan i svoj" – kaže Jaga, pokretač projekta Error_2020.

EP "Error_2020_1" sadrži pet pjesama definiranih na jakom bubnju i čvrstom basu, zacementiranih snažnim gitarskim dionicama te protkanih filigranskim solo intervencijama, kakve rijetko nalazimo u domaćoj gitarističkoj produkciji u zadnje vrijeme.

Izdanje objavljuje Geenger Records pod kataloškim brojem GNGR091.

Error_2020 linkovi
EP --> https://orcd.co/gngr091
Facebook --> https://www.facebook.com/Error_2020-105173181445176

Track listing
1. Sedam dana
2. Minuta
3. Moj prijatelj
4. Sada znam
5. Vodi me

Credits
Silvio Centamore - bubanj
Gordan Lončar Gogo - gitara i dizajn omota
Hrvoje Jagarinec - glas, bas gitara, tekstovi, rifovi, snimanje, mix, mastering
Snimano: Monster studio, 2020
Geenger Records / GNGR091