"Radi se o demo snimkama koje su stajale na DAT-u i na nagovor našeg velikog obožavatelja i glazbenog urednika Anđelka Preradovića spasili smo te snimke odnosno digitalizirali ih te odlučili sada ih objaviti da ipak ostanu kao svjedok vremena i početaka jedne grupe koja je ostavila neizbrisiv trag na domaćoj glazbenoj sceni. Tek par tih pjesama su imale u tom periodu javnu izvedbu na lokalnom nivou.", ispričao je vođa Boytronic te nastavio:

"Iako će te pjesme, produkcija i izvedba mnogima sada zvučati smiješno i staromodno, ali u to vrijeme smo pratili svjetske trendove old school rapa i koketirali s komercijalnim pristupom, ali i s hard core zvukom. Tada ta vrsta glazbe nije bila prisutna u domaćem eteru i tek mali broj ljudi je slušao rap, a mi smo kao takvi bili atrakcija jer smo donijeli neki novi zvuk.

Grupa ET je zasigurno jedan od rap i hip hop pionira na ovim prostorima pa smo sada odlučili podijeliti s javnosti nešto što meni predstavlja temelj koji nas je godinama polako ali sigurno vodio prema uspjehu; prvo do "Molitve za mir" kada su svi saznali za nas, pa do mogućnosti snimanja prvog albuma 1992. gdje smo se još stilski tražili i da bi 1993. (šest godina od osnutka grupe) napravili "Tek je 12 sati",a sve ostalo je povijest."

Urednik izdanja Anđelko Preradović (Aquarius Records), i sam veliki obožavatelj ET-a, otkrio je kako se rodila ideja za ovom suradnjom:

"Kao slušatelj, grupu ET sam upoznao kroz snimke koje su puštali u emisiji Hameda Bangoure - Disco Shock. Spot "Miami ladies" vidio sam osobno na MTV-u. U nekoliko razgovora s Boytronicom, nagovorio sam ga da se te snimke nikako ne smiju držati u ladici i da ih treba pustiti kao bitan dio njihove diskografije. Ovo čak nije odraz patetične nostalgije - ovo je bitan povijesni moment koji je sigurno odredio njihov stav i prema glazbi i prema stvaralaštvu. Drago mi je da je sve napokon dostupno u najboljoj mogućoj kvaliteti. I hvala svima koji su to željeli čuti."

Album je dostupan putem svih streaming servisa.


Popis pjesama:

1. Extra Zero
2. I Got To Dance
3. She Took My Heart Away
4. My Mercedes
5. Miami Ladies
6. Opet lažu
7. City Tales

Izvor: Aquarius Records Press