Nika Turković, Anja Papa, Ida Prester, Barbara Munjas, Billie Joan, Ivana Starčević, Nina Bajsić i Playground Hustle (Ivona Eterović i Magdalena (Megi) Slović) - imena su devet iznimnih i talentiranih kantautorica koje su oblikovale ovogodišnje izdanje Femme nouvelle.

Glavni zadatak platforme Femme nouvelle je osigurati što veću medijsku prisutnost kvalitetnim kantautoricama, približiti njihovu glazbu kritici i publici i potaknuti ih na suradnju, a više o samom projektu ispričala je njegova kreatorica Lana Čulig iz Aquarius Recordsa:

"Ovo je bila izazovna godina za sve, a posebno za glazbenike. Zato mi je drago de je Femme nouvelle dobio svoje druge izdanje i da unatoč svemu što nas je pogodilo projekt ide dalje. Posebnost drugog izdanja je što su se glazbenice prijavljivale konkretnim djelima, dok su na prvom izdanju prvo izabrana glazbena imena, a onda su one ustupale određene pjesme.

Sada je devet glazbenica pristupilo projektu baš s pjesmama za njega, pa tako imamo i pjesmu 'femme nouvelle' Anje Pape iz pocket palme koju je napisala inspirirana cijelom platformom za promicanje ženskog kantautorstva. I ovaj put na albumu se nalazi zaista raznovrstan izbor zvukova, žanrova, glazbenih smjerova, a sve ih opet povezuje to što su sve redom iznimne i talentirane glazbenice i kantautorice".

U sklopu ovogodišnjeg projekta do sada je objavljeno pet sjajnih i raznovrsnih singlova "Raj" Nike Turković, "femme nouvelle" Anje Pape (pocket palma), "Luda" Ide Prester i najrecentniji "Gone back" Barbare Munjas i "Zvijezda" Ivane Starčević i projekta Rakete.



Oduševljenje sudjelovanjem na projektu ne skriva ni Ida Prester čiji singl "Luda", objavljen kao dio kompilacije, već tjednima ne silazi s domaćih glazbenih ljestvica:

"Ženska autorska scena stvarno buja u Hrvatskoj, oduševljena sam curkama koje su predstavljene na ovoj kompilaciji. Koja muzika, koje ideje.. kompliment je biti tu, drago mi je da su me izabrali. Glazbenice-autorice sebe ne doživljavaju kao konkurenciju, već smo si sve podrška, surađujemo jedna s drugom, gostujemo na izdanjima, promoviramo se." 

Popis pjesama:

1. Ivana Starčević (Rakete) - "Zvijezda"
2. Billie Joan  - "Different Way"
3. Ida Prester  - "Luda"
4. Anja Papa (pocket palma) - "femme nouvelle"
5. Nika Turković  -  "raj"
6. Barbara Munjas - "Gone back"
7. Nina Bajsić - "I Think I Lied"
8. Playground Hustle - "Gubimo"

Slušaj na streaming servisima

Izvor: Aquarius Records Press