Ususret božićnim blagdanima i usprkos uvjetima pandemije Covid-19, Ženska klapa Luka marljivo je radila na prezentaciji svog rada kojeg od srca želi podijeliti sa svim ljudima dobre volje. Na temeljima Porinom nagrađenog live albuma u 2019. godini pod naslovom RODIJA SE BOG I ČOVIK s hrvatskim narodnim božićnim pjesmama u izdanju Dallas Records-a, snimila je tri nova videozapisa.

Hrvatske božićne pjesme pripadaju najbrojnijim i najljepšim božićnim pjesmama na svijetu i važan su dio hrvatskog identiteta kojeg ova klapa s iskrenom emocijom njeguje. 

Snimanje video clipova održano je pod pokroviteljstvom Hrvatske glazbene unije – podružnice PGŽ tijekom studenog u riječkoj crkvi Uznesenja Bl. Djevice Marije, poznatijoj kao Kosi toranj ili Assunta. Audio produkciju potpisuje Ivo Popeskić, a snimanje Luka Radiković, KAB.

Odbrani naslovi su:

  • Kad se Isus, Ditić u Betlem porodi – pučka s Hvara u obradi Joška Ćalete
  • Pastoralka – narodna u obradi Dragutina Kukle
  • Tri kralja jahahu – narodna u obradi Nikice Kalođere

"Pjevajmo Mladom Kralju, Bogu i ljudima….neka nebeska pjesma ovog Božića dopre do svakog srca dobre volje…. Radujmo se!", dodaju za kraj članice Klape Luka. 

Djelujući od 1985. godine, ova iznimna ženska klapa se profilirala na domaćoj i inozemnoj glazbenoj sceni s osebujnim vokalnim izvedbama, njegujući autohtoni "A capella" dalmatinski i primorsko-istarski glazbeni izričaj. Svoju prisutnost upotpunila je i raznim glazbeno-scenskim projektima, festivalima zabavne glazbe, dramskim predstavama te uz to zabilježila i nekoliko audio/video projekata na CD-ima i u TV-spotovima.

Na Omiškom festivalu klapa Luka se natjecala od 1990.godine do 2002.godine te pobjedu ostvarila čak pet puta, a u svojoj kolekciji pohranjuju više od pedeset plaketa koje ih s pravom svrstavaju u red ponajboljih klapa u Hrvatskoj. Tijekom godina svojeg glazbenog rada, osvojili su i brojna priznanja. Uz Porin, tu je i nekoliko prestižnih nagrada sa Šibenskog i Kaštelanskog festivala.