Nakon niza singlova kojima su predstavili zvuk, Heidi šeće psa objavio je svoj prvi album jednostavno nazvan "Heidi šeće psa" s kojim je paralelno objavljen i novi singl "Proljeće" i pripadajući spot. 

 „Dugo smo i predano radili na ovom albumu, svi se veselimo što je konačno objavljen.  Snimali smo ga s tri izvrsna glazbena producenta, gostovali su nam odlični glazbenici i imamo materijal na koji zaista možemo biti ponosni.  Žao nam je što zbog trenutne epidemije ne možemo napraviti koncertnu promociju u klubu s publikom i dragim prijateljima te suradnicima, ali mi smo oduvijek bili optimisti pa se tako i sada nadamo da će situacija ići na bolje i da ćemo uskoro moći, barem u nekoj mini varijanti, akustičnom svirkom na otvorenom obilježiti izlazak albuma. U duhu tog optimizma snimili  smo brzu i vedru pjesmu „Proljeće“ kao najavu ljepših dana u kojima ćemo uživati u šarenim bojama i mirisu proljeća“, kažu pjevačica Smiljana Štrbac Heidi te gitarist i autor pjesama benda Hrvoje Borošić koji su 2016. godine osnovali bend s idejom stvaranja glazbe koja je istodobno plesna i sjetna, energična i romantična, ali svakako autentična.

U prvoj postavi benda pridružuju im se iskusni klupski glazbenici te se na domaću glazbenu scenu otiskuju singlom „Još sam tu“ u produkciji Žana Jakopača.

Nadahnut uspjehom prve pjesme, bend neumorno stvara glazbu prepoznatljivog Hrvojevog autorskog potpisa, koju su neki glazbeni kritičari okarakterizirali kao „Feelgood pop“ ili „Power pop“, što rezultira s još osam odlično prihvaćenih singlova u suradnji s producentom Srđanom Sekulovićem Skansijem. Specifičnom zvuku benda pridonio je i Luka Tralić Shot koji je producirao četiri pjesme s albuma, među njima i božićni singl iznimno toplog ugođaja „Božić kao nekada“  koji je pozitivno iznenadio sve poklonike benda.

Tijekom vremena se postava benda malo izmijenila te su, uz Heidi i Hrvoja, u bendu već duže vrijeme gitarist Ronald Fak, basist Toma Vlčev i prateća vokalistica Iva Kovačević.

Videospot za najnoviji singl 'Proljeće' režirali su Doringo, čiji je kreativni obol prisutan u većini dosadašnjih spotova benda i Hrvoje Borošić, čija je jasna vizija bendovskog zvuka, ali i vizualnog identiteta realizirana u svih 11 do sada objavljenih singlova s albuma.

Uz 'Proljeće' će ovo proljeće biti blistavo, rascvjetano, mirisno i nasmijano, na nama je samo da mu se prepustimo i prihvatimo ga kao znak novog buđenja.

Cijeli album slušajte i na svim digitalnim servisima.

Popis pjesama na albumu: 

  1. Proljeće
  2. Vuk
  3. Reći ćeš mi sutra
  4. Uzbudljivo i sjajno
  5. Još sam tu *
  6. Probudi me
  7. Njegova mačka
  8. Uzalud
  9. Grad
  10. Još ovaj put
  11. Avantura
  12. Sve što smo htjeli
  13. Božić kao nekada (Bonus track)

Izvor: Menart