U nedjelju, 28. ožujka, na puni mjesec, Morcheeba je objavila novi singl "The Moon" koji je ujedno obrada pjesme hrvatske kantautorice Irene Žilić. 

"Veliko hvala Ireni koja je dopustila da ova predivna pjesma bude i dio našeg svijeta", poručili su iz benda

“Morcheebu vežem uz divne događaje i iskustva te je samim time još ljepše biti dio ove priče. Neizmjerno mi je drago da je nešto iz moje diskografije ostavilo dovoljan dojam na njih da požele snimiti vlastitu obradu te je uvrstiti na svoj novi album”, rekla je Irena Žilić.

Irena je bila support bendu Morcheeba na turneji po Velikoj Britaniji i Italiji prije dvije godine, a njihovo prijateljstvo započelo je još 2016. kada je nastupila prije njih u zagrebačkoj Tvornici kulture. Skye Edwards i Ross Godfrey iz benda Morcheeba nikada nisu skrivali koliko im se sviđa Irenina glazba, a na prošlogodišnjoj Međunarodnoj autorskoj konferenciji MAKK Skye je otkrila da će Morcheena obraditi pjesmu Irene Žilić.

“Irena nam je bila predgrupa nekoliko puta kada smo svirali u Hrvatskoj. Veliki smo obožavatelji njezine glazbe. Ross je predložio da napravimo cover jedne od njezinih pjesama. Kada god ju je izvodila, Ross bi rekao da to zvuči kao Morcheebina pjesma. Napravili smo cover jedne od njezinih pjesama koja se zove “The Moon”. Pjesma će se naći i na novom albumu Morcheebe. Oko toga smo poprilično uzbuđeni. Odsvirali smo joj je, vrlo je zadovoljna njome. Bit će uzbudljivo kada ponovno dođemo u Hrvatsku odsvirati pjesmu uživo”, rekla je Skye, pjevačica benda Morcheeba.

Singl možete slušati na svim streaming servisima!