Prethodna godina bez sumnje je utjecala na umjetnike i raznoliko se odrazila na njihovu kreativnost. Mimi Mercedez poznata je po tome da o svojim iskustvima otvoreno govori i svoje viđenje ovog izazova predstavlja na novom EP izdanju naziva „2020“.

EP donosi pet novih pjesama koje zajedno čine neraskidivu cjelinu i slušatelja vode kroz iskreno iskustvo. Istoimena pjesma „2020“, koja nas uvodi u ovo izdanje, nastala je krajem 2019. godine, a Mimi se osvrnula i na zanimljivu priču koja ju je motivirala da je podijeli s publikom: „Pjesmu sam napisala kad još nismo ni slutili što nas čeka te godine. Neke rime su toliko predvidjele događaje koji su uslijedili da sam se doslovno uplašila i morala sam to podijeliti s pratiteljima na Instagramu. Njima se pjesma svidjela više nego što sam očekivala i to je bila presudna motivacija da se odlučim objaviti je. Zapravo je 2019. stvorila ovaj EP, a 2020. ga je natjerala da pređe iz misli u djela, baš zbog toga što je sve stalo i nije bilo šanse da se pobjegne od svojih osjećaja, što je za mene nešto skroz novo.“

Reperica je otkrila kako njeno novo izdanje predstavlja proces izlaženja iz mračnog razdoblja u životu: „Pjesme se moraju slušati po redu! Na početku se događa suočavanje s činjenicom da smo se emotivno istrošili i da je odmor neophodan. Druga pjesma govori o razumijevanju da netko koga volimo prolazi kroz nešto slično ili još gore. Sljedeća faza je faza kad odmor postaje kontraproduktivan i vrijeme je da se poduzmu praktični koraci prema dovođenju života u red. Nakon toga se mora dogoditi jedna teatralna proslava napretka, jer je odavanje priznanja sebi za trud i uspjeh ključna stvar za održavanje motivacije. Na kraju, imamo mir.

Priču prikazanu ovim izdanjem zaokružuje „Balans“, oda rijetkim i često podcijenjenim periodima života u kojima naprosto sve teče. U njenom kreiranju je sudjelovala i tam, mlada nada regionalne pop glazbe koju smo imali priliku upoznati kroz zapažene singlove poput „brži od svega“ i „infierno“.

"2020" - popis pjesama

2020
Brate
Obaveze
Jača nego ikad
Balans

 

 

Izvor: Universal Music Hrvatska