„The Gentleman u pjesmi Hide & Seek ulazi u skrivene kutke svog bića te se potpuno prepušta onome što će se desiti kad tamo ode. Pjesma je u skladu s vremenom u kojem trenutačno živimo, iskreno zaranja u introspekciju, tražeći odgovore na bitna egzistencijalna pitanja", otkriva The Gentleman, napominjući kako je ova pjesma ujedno i najavni singl njegovog novog albuma koji izlazi u svibnju.

The Gentleman je kantautorski projekt svestranog glazbenika Marka Lucijana Hraščanca. Njegove pjesme teško je svesti pod jedan nazivnik, žanrovski variraju ovisno o atmosferi i karakteru teksta. The Gentleman nas navodi da slušamo glazbu kao nekad, iznova puštajući pjesme bogate vokalnim, glazbenim i pjesničkim slojevima. U svojim koncertnim izvedbama koncipiranim u strukturu priče, glazbu vraća u okrilje kazališnog performansa pridajući pažnju kako akustičnim i sadržajnim tako i vizualnim dijelovima koncerta. Upravo njegovo poigravanje sa žanrovima odaje dojam da je za njega umjetnost igra, a stvaralaštvo lakoća. 

Kompilacija „Zagreb Calling: Generacija bez refrena“ okuplja deset alternativnih zagrebačkih bendova koji su početkom 2021. četiri dana snimali po jednu pjesmu u KSET-u. Tijekom tih izvedbi uživo, nastali su i spotovi, a sve pjesme će uskoro biti objavljene i na vinilu. Uz The Gentleman, na ploči sviraju: Ivan Grobenski, Truth≠Tribe, Sfumato, Klinika Denisa Kataneca, Žen, Dimitrije Dimitrijević, Nemanja, Eine, The Gentleman i Porto Morto.

Kompilacija će osim na vinilu biti objavljena i na digitalnim servisima pa “Zagreb Calling:Generacija bez refrena” već sada možete predspremiti u svoje digitalne fonoteke.

„Sretan sam i ponosan što sam dio ove divne kompilacije. U Zagrebu se u proteklih par godina događa čudo na muzičkoj sceni koja u svakom od žanrova pokazuje domišljatost i kvalitetu. Svi mi koji trenutno ovdje djelujemo, međusobno smo povezani i na razne načine surađujemo jedni s drugima. U tijeku je čarobna razmjena i međusobno pomicanje granica u stvaranju glazbe i pristupu glazbi. Takav moment ne događa se često, čini mi se… Na ovoj kompilaciji našao sam se u društvu meni vrlo dragih ljudi, a i jako dobrih prijatelja. Predivan projekt!“, zaključuje The Gentleman.

Izvor: Menart