“Poslednji Mohikanac”, prvi singl sa ovog izdanja, objavljen 2020-te godine, privukao je pažnju muzičke kritike, kao i publike koja prati domaće liste. Ono što je ovaj singl najavio, potvrđuje se novim muzičkim videom koji izlazi uz album 8. aprila 2021. godine.

Sanjajući budni” je drugi singl sa albuma, a spot sažima estetiku ovog benda i vizuelnim elementima dočarava zvuk koji se može pronaći u deset pesama sa ovog izdanja. Doživljaj prirode, sačuvan i na naslovnici albuma, pojačan je muzikom, dok su za video bili zaduženi Nikola Bukumirić (kamera, montaža), Petar Perić (animacija) i Stefan Cekić (glumac).

Insistiranje na eksperimentisanju i istraživanju u Shoegaze zvuku, dovešće do saradnje sa Nik Makabeom. Nicholas Nick McCabe, osnivač, gitarista i producent britanskog sastava The Verve i Black Submarine, prepoznao je težnju benda i kroz mastering izneo u prvi plan ono što čini okosnicu autentičnog izraza koji Bilbord ima.

Muzika beogradskog benda Bilbord sadrži iskustvo i vreme koje su Petar Radović (tekstopisac, vokal, gitara, klavijature) i Nikola Simović (gitara, loop mašine, aranžman) proživeli tokom stvaranja ovog albuma. Menjanje članova, finansijski izazovi, kao i svima poznat život u izolaciji, uticali su na atmosferu koju donose pesme. Lična iskustva članova benda, u trenutku kada Jugošped nestaje, a Beograd gubi BIGZ, reflektuju se na tekstove, ali i na zvuk, koji je širi i bogatiji u odnosu na prvo izdanje. 

Album “Svaki minut je dragocen” dokazuje da iskreno uloženu energiju i drugi moraju da osete i prepoznaju. Zato je glavni dvojac Radović/Simović tokom stvaranja albuma sarađivao sa mnogo muzičara, da bi im se u radu pridružili Nikola Vidojević(Dingospo Dali) na bubnju, Gokhan Cebecioglu na bas gitari, kao i producent Alexander Ohlsen Vujić

Album možete slušati na svim streaming platformama

Izvor. Glitch Records