Nakon što su s Goranom Karanom i Tedijem Spalatom pjesmom "Kuća naše pisme" osvojili Festival zabavne glazbe u Splitu i to kao apsolutni pobjednici nagrađeni prvom nagradom struke i publike, što se u 60 godina Festivala dogodilo samo dvaput, Klapa "Sveti Juraj" HRM-a predstavlja novu unplugged verziju te uspješnice. Pjesma je to koja se ujedno nalazi na njihovome novom albumu "Plovit se mora", izdanom početkom ove godine povodom 20. obljetnice osnivanja i rada mornaričke klape iz Splita.

Novi klapski aranžman potpisuje Mario Božić, dok je spot u režiji Gorana Resovca i u proizvodnji Odjela Multimedijalnih sadržaja SSOJI MORH-a snimljen u prostorijama Doma Hrvatske vojske u Splitu.

Marko Bralić, zapovjednik klape, izjavio je:

"Mislim da se radi o odličnoj klapskoj obradi koja će dodatno doprinijeti popularizaciji ove pjesme kako bi ona zaživjela među našim ljudima koji će je zapjevati iz gušta jer su se u njoj prepoznali. Uvjereni smo kako će nova obrada pjesmu dodatno približiti našim ljudima i kako će je rado uvrstiti u svoj repertoar brojni izvođači, a posebno dalmatinske klape."

Izvor: Scardona