Dimitrije Dimitrijević je kantautorski izričaj Dimitrija Simovića (frontmena i basiste grupe Igralom). Obuhvaća jedan zanimljivi transžanrovski prostor, ali se eksplicitno mogu uočiti trip hop, dark blues, funk, alternativa i dream pop.

Dimitrije je 04.12.2020. za Menart objavio svoj album prvijenac u digitalnom obliku pod nazivom "Čar-pitanje".

„Posljednja stvar na albumu zove se "Kovitlac" i upravo se ona našla na kompilaciji Zagreb Calling. Muzičari koji su zajedno samnom u KSETu snimili "Kovitlac" su: Ivan Cimi Marinović (bubanj), Viktor Slamnig (bas gitara), Sara Renar (synth), Leo Beslać (synth), Jakša Perković (gitara) i Vedran Peternel (soundscape). U pitanju je jedna sanjiva, ali plesna, numera, koja će sigurno pokrenuti ljubitelje bendova poput Joy Division, The Cure, Gorillaz i sl.“, poručuje Dimitrije Simović, autor teksta i glazbe.

Kompilacija „Zagreb Calling: Generacija bez refrena“ okuplja deset alternativnih zagrebačkih bendova koji su početkom 2021. četiri dana snimali po jednu pjesmu u KSET-u. Tijekom tih izvedbi uživo, nastali su i spotovi, a sve pjesme će uskoro biti objavljene i na vinilu. Uz The Gentleman, na ploči sviraju: Ivan Grobenski, Truth≠Tribe, Sfumato, Klinika Denisa Kataneca, Žen, Dimitrije Dimitrijević, nemanja, Eine, The Gentleman i Porto Morto.

Kompilacija na ploči izlazi 5. svibnja, a bit će dostupna i na digitalnim servisima.

“Zagreb Calling: Generacija bez refrena” kompilaciju već sada možete predspremiti u svoje digitalne fonoteke!


Izvor: Menart