Psihodelični avant folk bend Klinika Denisa Kataneca je četvorka predvođena dečkom iz Dubrave koja melje sve pred sobom i rastavlja vas na komadiće emocijama svih boja. Denis je u zadnjih deset godina, sa svojih desetak albuma postao kultno ime nošeno osebujnim vokalom i začudnim stihovima punim gorčine i neodoljive ljepote. Estetika mraka i lošeg, u novom, blještavom odijelu, dolazi na krilima albuma "Jada Jada" kojeg su kritičari proglasili jednim od najboljih albuma 2020. godine, a koji će krajem lipnja na vinilu biti objavljen za Menart. Bend čine: Branimir Norac, Vinko Vujec, Karlo Cmrk i Denis Katanec.

Ploča „Zagreb Calling: Generacija bez refrena“ inače okuplja deset alternativnih zagrebačkih bendova, a jedan od primarnih ciljeva Zagreb Callinga je bio pokazati i dokazati da Hrvatska ima nikad jaču, raznovrsniju i talentiraniju alternativnu scenu.

Uz Kliniku Denisa Kataneca, na ploči sviraju i: ŽEN, Ivan Grobenski, Porto Morto, Sfumato,Truth≠Tribe, Dimitrije Dimitrijević, nemanja, Eine, The Gentleman. 

Pred glazbenicima je niz koncerata na otvorenom, a  već sutra, u subotu, 5. lipnja, koncertima ŽEN, Klinike Denisa Kataneca i Ivana Grobenskog, u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti počinje “Ljeto u MSU 2021”!  Koncerti počinju u 20 sati!

“Zagreb Calling: Generacija bez refrena” objavljena je na ploči, a možete ju slušatai i na streaming servisima

Izvor: Menart