Svestrani ERIC objavio je iščekivani debitantski album „I Am Eric“! Talentirani vokalist, multi instrumentalist, kantautor i producent iz malog mjesta Rasinje kraj Koprivnice time nastavlja svoj glazbeni put kao jedan od najperspektivnijih mladih imena na hrvatskoj sceni.

Osjećaj je stvarno nevjerojatan, još uvijek mi ne djeluje stvarno da je moj prvijenac vani! Dugo smo spremali sve ove pjesme i konačno mogu reći da su upakirane u ovo izdanje koje je od danas dostupno svima. Jako sam sretan, nadam se da će se slušateljima album svidjeti i da će mu se vraćati“, komentirao je ERIC.

Objavu svojeg albuma prvijenca popratio je službenim videospotom za novi singl „No Good“, pjesmu koju je također sam napisao, snimio i producirao:

„Ova pjesma je nastala prošle godine u vrijeme karantene, a inspiracija se pojavila tako što sam smislio početnu melodiju na gitari. Nakon toga sam postepeno ubacio druge elemente i svidjelo mi se u kojem se smjeru kreće zvuk. Tekst nije inspiriran nekim konkretnim događajem iz mog života, pokušao sam napisati nešto u čemu bi se drugi mogli prepoznati i mislim da je rezultat jako dobar. Rekao bih da je ovo super pjesma za noćnu vožnju ljeti.“



Album „I Am Eric“, objavljen u izdanju diskografske kuće Universal Music Hrvatska, na jednom mjestu okuplja 11 pjesama, od kojih je 10 napisano na engleskom, a jedna na hrvatskom jeziku. Među njima su se našle zapažene „Not Gonna Let Go“, koja je dospjela na 10. mjesto HR Top 40 ljestvice najemitiranijih pjesama u radijskom eteru, te „Reci mi“ čije smo taktove imali priliku premijerno poslušati tijekom Dore, izbora hrvatske pjesme za Pjesmu Eurovizije. Dvadesetogodišnji ERIC „Reci mi“ je napisao, snimio i producirao sam, a singl je ostvario hvalevrijedan uspjeh i dospio na 16. mjesto HR Top 40 ljestvice. Nastupom na Dori svestrani je kantautor još više skrenuo pozornost na sebe, a niz hvaljenih singlova nastavio je sredinom travnja uz „Confidence”, čiji je bio koautor sa samo 16 godina.

Za kreiranje očaravajuće naslovnice albuma zaslužan je umjetnik Zvonimir Haramija Hans, a ostatak vizualnog identiteta potpisuje Zo dizajn/Zorica Adamović, čiji kreativni potpis nose naslovnice svih dosadašnjih ERICOVIH singlova.

Objava prvijenca “I Am Eric“, čiji je distributer u Sjedinjenjenim Američkim Državama diskografska kuća Republic Records (Ariana Grande, The Weeknd, Post Malone...), za ERICA  je tek početak njegovog glazbenog puta, koji već sada pokazuje kako je riječ o glazbeniku koji ima puno razloga da samouvjereno nastavi raditi na svojoj karijeri.


Izvor: Universal Music Hrvatska