Nakon posljednjijh singlova "Patkica" i "Grlilice", hvaljeno izdanje Klinike Denisa Kataneca "Jada Jada" objavljeno je na vinilu. 

Denis je priznao da ga su ga za naslovnicu albuma inspirirala djeca iz škole u kojoj radi kao asistent u nastavi: 

„Taj dan su, u školi u kojoj radim kao asistent u nastavi, bile održane maškare. Djevojčice i dječaci kao princeze, brice, slonovi, motoristi, skakali su kao vesela družina harmonikaša iz basne. Jedan dječak, slijepi dječak, u kostimu rozog zeke, izdvojio se iz skupine i sjeo za stol. U svom tom veselju nešto ga je svladalo. Podbočio je ruku na stol i dlanom pridržao čelo. Slika je bila divna, u isto vrijeme i sretna i tužna, a mene je podsjetila na naš album“, prisjeća se Denis Katanec napominjući kako nam mnogo toga lijepog i nesvakidašnjeg daju djeca pa su tako njemu bile inspiracija i za naslovnicu i za pjesme.



S live izvedbom pjesme „Mala snaga II“, koja je također objavljena na albumu „Jada Jada“, Klinika Denisa Kataneca se predstavila i na također hvaljenoj kompilaciji „Zagreb Calling: Generacija bez refrena“, također objavlenoj za Menarat na kojoj se okupilo deset alternativnih izvođača koji rade i djeluju u Zagrebu. 

Trenutačnu postavu Klinike Denisa Kataneca čine Karlo Cmrk (bas), Brane Norac (električna gitara/vokal), Vinko Vujec (bubnjevi) i (naravno) Denis Katanec (akustična gitara/vokal).

Glazba Klinike najbolje se može opisati kao mješavina noisea, psihodeličnog avant-folka, shoegazea, popa i na trenutke eksperimentalne glazbe. Prvijenac Klinike DK bila je “Nikta Zorja” - izvrstan introspektivni i ćudljiv album koji mijenja raspoloženje od pjesme do pjesme, ljuljajući slušatelja od blaženstva do egzistencijalnog ruba. Početkom 2019., izašao je EP “Rode” i odmah po izlasku prepoznat je od strane kritičara kao izvrstan skup pjesama, a koncertna promocija popunila je kultni zagrebački KSET.

Vrtoglavi uspon Klinike bio je pitanje vremena, a jedino što ju je moglo zaustaviti je nešto nepredvidljivo poput pandemije.

Band je ove godine već održao nekoliko uspješnih koncerata, a pred njima su uskoro još dva nastupa:

30.7. Škofja Loka
31.7. Tam Tam Music Festival

Ploča se može kupiti preko Menart web shopa ili ju možete slušati digitalno


Izvor: Menart