Nakon nekoliko najavnih singlova, 2CELLOS razveselili su svoje fanove na samom kraju ljeta s novim albumom "Dedicated" objavljenom 17. rujna. 

S izlaskom albuma objavili su i spot za obradu klasik aGuns 'N Roses "Sweet Child O' Mine" uz minimalistički, ali efektni spot snimljen u hangaru.

„To je jedan od legendarnih klasika, koji smo morali obraditi! Razmišljali smo o snimanju pjesme dugo vremena. Ovo je naš tipični 2CELLOS stil — rock ‘n’ roll na violončelu! To je ono kako smo počeli i čemu smo se sada vratili. Ne znamo zašto nam je toliko trebalo, ali smo sretni što smo to napokon napravili!“ 



Među pjesama koje su obradili su: “bad guy” Billie Eilish, “Shallow” Lady Gaga, “Halo”  Beyonce, “Livin’ on a Prayer,”  Bon Jovi, “Cryin’” Aerosmith, “Demons” Imagine Dragons, “Sweet Child O’ Mine” Guns N’ Roses, “Wherever I Go”  OneRepublic, “Sound of Silence” Simon and Garfunkel.

 “Dok nas slušate, nadamo se da ćete shvatiti koliko je violončelo svestrano, da je na njemu moguće odsvirati najžešći rock, najnježniju baladu i suvremenu glazbu. Pokreće vas na moćan način. Ima cijelu paletu emocija, uspona i padova. Želimo vam priuštiti iskustvo koje ne možete dobiti nigdje drugdje.”

Albumom “Dedicated”  Stjepan Hauser i Luka Šulić slave desetu obljetnicu karijere, a naziv albuma je prikladan i zbog njihove  kontinuirane posvećenosti 2CELLOS, posvećenosti obožavateljima, violončelu baš kao i njihovom prepoznatljivom stilu sviranja. Album će promovirati i na dugoiščekivanoj zajedničkoj Dedicated turneji koja počinje 2022. u SAD, 26. ožujka 2022., u Rosemont’s Allstate Arena. (Cijela turneja).