Kako zvuči Nežni Dalibor posle tolike pauze? Zvuči pakleno, besno, klaustrofobično, povređeno, glasno, preglasno... Gitare kao da su rešile da spoje najbolje iz vremena Dinosaur Jr, Sonic Youth i Husker Du sa sadašnjim gitarskim herojima - IDLES, Squid, Dry Cleaning, Fontaines D.C. - Ivica Marković nikada ovako nije zvučao! Uz pomoć producenta i snimatelja Uroša Milkića i njegovog famoznog Down There Studija sve je na "Skroz Ok, "Ne prekidam", "Ova voda" i "Nije do nas" pokuljalo napolje u neograničenoj količini: nezadovoljstvo, ironija, nepristajanje i urlik da ovako više ne može.



Nežni Dalibor ima saopštenje za ovi priliku: "Iznenada, s asteroida na rubu Sunčevog sistema, potprostornim kanalom, Nežni Dalibor poslao je svojim drugovima Ivici, Ljubi, Gagiju i Dadu četiri nove numere inspirisane tom bledoplavom tačkom na horizontu. Četiri Daliborova druga su hitno otišla kod Uroša u DTS da trajno zabeleže  ovu isprekidanu poruku i pošalju je Ivanu u PD kuću da je podeli sa svetom. U poslednjoj fazi ovog delikatnog procesa u pomoć je pohrlio i master Saff iz Čikaga. Svi zajedno rekonstruisali su poslednji nedostajući delić gde Dalibor kaže da je – Skroz OK. A on, Dalibor, nastavlja svoj put u međuzvezdani prostor, kroz tamnu materiju kojoj pripada,  dok budućnost, kao i obično, ostaje neispisana."

Jedan mali-veliki bend iznenada se posle četiri odlična albuma i kultnog statusa u regionu i pandemijske pauze vratio na scenu kada je to malo ko očekivao i rekao "Skroz (sam) OK". U kakvom vremenu mi živimo...

Izvor: Pop Depresija