Bend je nastao u doba sveopćeg lockdowna i najstrožih covid mjera pa su i svih sedam pjesama s prvog im albuma "No. 1" snimali s maskama na licima i propisanoj distanci. Prateći video, objavljen 'u komadu', doduše sugerira drukčije, ali isti je nastao nakon popuštanja mjera pa je u skladu s istima.  

Četiri od sedam pjesama autorski potpisuje Dado Gobac, Vilijeva je 'Psiho', a 'Poslić' je obrada pjesme 'Act Naturally' country legende Bucka Owensa, koju su u svom repertoaru imali i The Beatlesi. Aranžmani su rezultat bendovskog rada, osim 'Udari glavom' i 'Ringišpil', gdje aranžman, kao i produkciju cijelog albuma "No. 1" potpisuje Skansi. 

Gitara & vokali (Dado Gobac), bas (Skansi), bunjevi & vokali (Vili Gobac), u kompaktnoj r'n'r 'trojka' formaciji pod imenom Vili & DeBili, u sedam britkih i žestokih pjesama, energično i suvereno kombinira punk rock, blues rock, garage rock, country rock i power pop zvuk new vawea. Prateći video još dodatno vizualno utvrđuje glazbene temelje novog benda na sceni, koji će definitivno u godini pred nama, biti prava klupska koncertna atrakcija!

"Vili & DeBili simpatičan je off projekt koji je tijekom par tjedana u prvom lockdownu zbližio drugare raznih generacija (Vili-26, Dado-57, Skansi-48). Neopterećeni bilo kakvim ciljevima, istresli su iz sebe kratkosvirajući materijal jako uživajući pritom. Kad je već bilo tako, zaigrali su se do kraja pa snimili kompletan album i u video zapisu, uz veliku pomoć gospona Gorana Berovića. Ako mene pitate, čisti gušt", rekao je SkansiDado se nadovezao: "Slušajte rokenrol o kojem niste ni snili, za vas sviraju Vili & DeBili!", a Vili, u pravom Gobac stilu, iskreno kaže: "Bilo mi je super raditi s tatom i sa Skansijem jer ja volim svoja dva debila."  

Izvor: Dallas Records