Album je od danas dostupan na digitalnim servisima, a tijekom veljače će u Hrvatskoj biti u prodaji i na CD-u.

Metaklapa izvodi pjesme Iron Maidena bez instrumenata, ali s briljantnim vokalima u a capella verziji. Članovi grupe spajaju tradicionalnu klapu i metal glazbu te su tako sačuvali duh tradicije klapa, ali i žestoki karakter metal glazbe.

Album uključuje deset pjesama. Autori aranžmana, Davor Capković i Matej Pavlić, ističu kako su se velikani heavy metala pokazali kao izvrsna glazbena platforma za obradu u klapskoj verziji, budući da su njihove široko raspisane vokalne linije i melodične gitarske dionice u tercama izazovne za obradu.

„Opus Iron Maidena ima podosta pjesama koje bi se mogle na ovaj način aranžirati, ali za album je odabrano deset pjesama zanimljivih i izazovnih za klapsku obradu od svima poznatih koje i bend često izvodi uživo, kao npr. „Fear of the Dark“, „Aces High“ ili „Wasted Years“, no ima i onih koje su nešto rjeđe zastupljene u njihovu repertoaru, kao „Flight of Icarus“ ili „Caught Somewhere in Time“. Planiramo obraditi i neke druge metal bendove, pa bismo tijekom ove godine započeli s novim snimanjima u studiju, što nas raduje, jer svi u Metaklapi želimo čuti i pokazati kako neki metal klasici zvuče u klapskoj a cappella izvedbi“, ističe Dino Demicheli.

Jedinstveni muzički projekt koji spaja heavy metal i klapsku glazbu započeo je prije nekoliko godina kada je klapa Petrada snimala pjesmu za nastup na Omiškom festivalu u Beton Music studiju. Na tom snimanju rodila se ideja, koja je uz pomoć i entuzijazam producenta Marka Matijevića Sekula i menadžera Jochena Kühlinga, u tri godine rezultirala jedinstvenim glazbenim albumom.

Album je producirao je Marko M. Sekul koji je već sa spojem metala i etna s bandom Manntra ostvario međunarodni uspjeh. Metaklapa planira i koncerte izvan Hrvatske:

"Raduje nas veliki broj pregleda i pozitivnih komentara. Ne javljaju nam se samo obožavatelji iz Hrvatske, već i Južne Amerike, Njemačke...Žele nas što prije slušati uživo na koncertima, što je i nama velika želja tako da jedva čekamo turneju", kaže Boris Capković.

Metaklapa je vokalna skupina vrlo povezanih prijatelja - povezani čak i rodbinskim vezama, ali najveća je, kažu, poveznica ljubav prema glazbi – klapskoj, rock 'n' rollu i heavy metalu.

Članovi Metaklape su: Davor Capković i Matej Pavlić (tenor), Tonko Podrug, Boris Capković (bariton), Dino Demicheli i Ante Kovačević (bas).

Posebnost Metaklape je prepoznala i njemačka izdavačka kuća NoCut Entertainment koja ih zastupa na području područje Njemačke, Švicarske i Austrije. U Hrvatskoj i regiji Metaklapu zastupa Menart/Beton Music.

Album možete slušati na svim streaming servisima