Novu pjesmu autorski potpisuje Sanin Karamehmedović, a glazbu i aranžman Tibor Karamehmedović. I ovoga puta za produkciju je zaslužan Nikša Bratoš, a mix potpisuje Domagoj Perišić.

“Tih sam dana pripremao knjigu pjesama i ovo je jedan od tekstova za kojeg sam mislio da će ostati samo u knjizi jer mi se činio nezgodan za uglazbiti. Poslao sam sve Tiboru, ali očekivao sam neke druge tekstove natrag, ne ovaj. Ipak, mali čarobnjak mi natrag šalje nešto što ja smatram najljepšom Silente pjesmom do sada. Ne bih imao ništa protiv da tako i ostane. Možda nekad dođe neka ljepša, ali teško”, kaže Sanin, navodeći da je tako u njegovim očima, a publika neka kaže svoje.

Tibor nastavlja: “Neke pjesme znaš da ćeš napisati i pokušavaš godinama. Ovakva dođe svako nekoliko i bolje ti je da si blizu nekog instrumenta da što bolje zabilježiš ideju. Tad je pored mene bila bass gitara, pa eto jedne krasne balade na bass gitari. Sve poslije mi je zvučalo grubo pored toga. Gangsterski raj.”

"Htjeli smo da ispadne savršena jer je tako mi vidimo. Ne znamo koliko smo uspjeli u tome, ali nadamo se da u cijelom kaosu koji se događa ima mjesta za pjesmu poput ove. Nadamo se da će je ljudi osjetiti. Ima i lijepih i teških emocija u njoj. Možda nekog razveseli, možda nego rastuži, ali smatrali bismo neuspjehom kada se ne bi dogodilo ni jedno ni drugo. Nema sredine za ovu pjesmu, nema sredine ni za Silente. Veliki pozdrav svim fanovima i prijateljima, ove godine se vidimo na koncertima po cijeloj regiji. Samo pravo”, poručuje Silente.

Singl prati i videospot za koji su zaslužni Filip i Slađana Gržinčić iz Gržinčić Creative Visuals produkcije, a sniman je na Krku u uvali Voz i na plaži Čižići.

Nakon što je s “Navečer se srca lome” započela sjajna nova faza Silentea, nastavljena je velikim singlovima “Mene moje uši lažu”, “Nikada ovako”, kao i “Poljubi me za kraj” koji su se našli na ljestvicama najizvođenijih pjesama u državi. U godinu su ušli s velikim uspjehom, “Poljubi me za kraj” osvojila je nagradu Zlatnog studija Jutarnjeg lista za pjesmu godine, nagradu Cesarica za rock hit godine, dvostruku nominaciju za Porina, a Silente je ovjenčan i Top.hr nagradom za grupu godine.

Pjesmom "Idi” Silente još jednom uvodi u novo poglavlje svog rada, a ujedno je i posljednji najavni singl pred objavu četvrtog albuma u izdanju LAA-a. Nova pjesma dostupna je na svim streaming servisima.

Prva prilika za uživo čuti singl “Idi” je na Zagrebačkom festivalu 28. travnja