Dubioza kolektiv uvijek je u toku društvenih događanja pa pjesma „Bubrezi“ govori o toksičnosti koja stoji iza pažljivo programiranih algoritama koji imaju zadatak da nas što duže zadrže na mreži i da usput klikamo na različite marketinške ponude.

„Naše postojanje je u jednom periodu bilo u suženoj svijesti konzumiranja mreža uz kratke pauze da pojedemo ono što smo kliknuli i da nam neki od kurirskih dostavnih servisa to isporuči na vrata. Osim pritiska koji algoritmi prave na konzumenta, postoji i pritisak na kreatore sadržaja i tu je mehanizam još agresivniji i brutalniji. Ukoliko ne ubacuješ dovoljno sadržaja u vječito gladna usta algoritma - sve što si do tada napravio postaje nevažno i toneš u anonimnost na dno feeda gdje te niko više ne vidi. To primorava ljude da u očaju rade sve luđe i ekstremnije stvari ne bili dobili taj nesretni view ili like, a to je opasna zona i za kreatora i za konzumenta sadržaja"; objašnjavaju iz benda i nadodaju: 

"Ako ste ovisni o internetu i socijalnim mrežama, "Bubrezi" imaju jako terapijsko djelovanje. Nakon što preslušate ovu pjesmu 2000 puta - vaš problem će jednostavno nestati.
Jer kako kaže stara narodna: klin se klinom izbija."

Spot je napravljen u vertikalnom formatu jer su željeli da se intezivnom korištenjem TikTok-a i Instagrama foliraju da pripadaju mlađoj generaciji, bez obzira što im godišta na osobnim iskaznicama govore drukčije, istaknuli su. 

"Bolje snimiti moderne TikTok spotove nego ići na plastične operacije ili botox", zaključili su iz benda. 

Novu pjesmu koja najavljuje nadolazeći album "Agrikultura" slušajte na streaming servisima

 

Izvor: Menart