Pjesme deset izuzetnih glazbenica: Gine Damjanović, Meritas (Meri Jaman, Anita Valo), Rebeke, Nikoline, marisol (Josipa Granić), Mi Vida, Baby Babilon (Klara Fiolić, Mara Marasović) i Marte Muždalo (DvaPut) okupljenih na ovogodišnjem izdanju projekta Femme nouvelle vol. 3 osvanule su na dugoočekivanoj digitalnoj kompilaciji.

U sklopu ovogodišnjeg projekta do sada su objavljena tri sjajne pjesme raznovrsnih žanrova, a riječ je o NIkolininoj "Njeno rame", "Zaboravim na sve kad te vidim kako plešeš" DvaPut na kojoj im se pridružila Ivana Starčević i "Ti ni ne znaš" Rebeke Ljiljak:

"Femme nouvelle je pokazao fantastičan progres ženske kantautorske scene u Hrvatskoj i uvijek mi krao pažnju na najpozitivniji mogući način. Velika je čast biti dio te jake i nezaustavljive zajednice.  Žene su danas uistinu sve: majke, kućanice, ratnice, autorice, glazbenice, umjetnice, šamanke, gurui - you name it - vrijedne su radnice. Projekt kao glavni motiv ima upravo zajedništvo i međusobnu podršku žene ženi - a tu poruku držim iznimno važnom.  Koncept Femme Nouvelle uistinu ima sve elemente jednog značajnog i snažnog ženskog pokreta." , izjavila je Rebeka.



Glavni zadatak platforme Femme nouvelle je osigurati što veću medijsku prisutnost kvalitetnim kantautoricama, približiti njihovu glazbu kritici i publici i potaknuti ih na suradnju, a više o samom projektu ispričala je njegova kreatorica Lana Čulig iz Aquarius Recordsa:

"Toliko sam ponosna da projekt Femme nouvelle slavi već treći rođendan i da smo i ove kao i prethodne dvije godine okupile tako divne i talentirane umjetnice. Atmosfera i energija je kao i svake godine odlična i ponovno smo postigle svoj cilj, a to je da se glazbenice iz raznih žanrova s raznim iskustvima druže, surađuju i upoznaju. Sigurna sam da će i iz ovogodišnje kompilacije i festivala proizaći nova prijateljstva i nove suradnje. Hvala svima koji su sudjelovali, što su tako strpljivi i predani!"

"Svake se godine pojavi barem nekoliko novih autorica- kantautorica. Jako sam sretna  i ponosna što sam dio projekta  koji već treći put okuplja nove autorice i stavlja naglasak na žensko pismo. Sad je to na okupu već jedno divno žensko pleme! Svakako je to barem laki i lijepi povjetarac i motivacija u snažna ženska leđa", o sudjelovanju na projektu je ispričala Josipa Granić iz benda marisol.

Tijekom prethodnih izdanja Femme nouvellea između sudionica su nastala divna prijateljstva i suradnje što u samoj srži i je bit ovog projekta, a s obzirom na atmosferu sprvih druženja tako će biti i ove godine.



"Femme nouvelle je prvenstveno fantastičan projekt koji pratim od početka, cjelokupna ideja i format su mi bili privlačni. Drago mi je da mogu po prvi puta sudjelovati. Meni osobno Femme nouvelle predstavlja žensku snagu, žensku inspiraciju, žensku ravnopravnost i zajedništvo. Kada je bio prvi Femme nouvelle iz njega sam crpila inspiraciju za sebe, za svoje projekte i drago mi je da mogu biti dio te priče zajedno s ovim divnim ženama", ispričala je Gina Damjanović.

Oduševljenje projektom nisu krile ni poznate Meritasice:

"Drago nam je da smo ove godine dio ovog projekta kojeg pratimo već neko vrijeme. Svakako nam je drago da se na taj način žensko autorstvo i kantautorstvo ističe. Primjetile smo da su se kroz ovaj projekt dogodile i nove suradnje i nova poznanstva i sretne smo što smo dio ove lijepe priče".


Femme nouvelle vol.3 stiže i u najljepši vrtu u Zagrebu - Ljetni vrt Vintage Industrial Bara gdje će 9. lipnja nastupiti Meritas, Gina Damjanović i Mi Vida  dok će 12. lipnja nastupiti Nikolina kao uvertira u koncertnu promociju albuma "Bye Bye Saturn" alumne Femme nouvelle festivala Maje Posavec.

Ulaz na prvi festivalski dan 9. lipnja je slobodan, a ulaznice za koncert Maje Posavec 12. lipnja potražite na Entrio.hr.

Kompilacija Femme nouvelle vol.3 dostupna je na svim streaming servisima.

POPIS PJESAMA:

Mi Vida    "Tu i sada"
Rebeka    "Ti ni ne znaš"
Meritas    "Uz mene"
Gina    "Nisi sama"
Baby Babilon & Are We M.I. ft.Lino Rocha "Indijanka"
Nikolina "Njeno rame"
Marisol "Sidro"
Dvaput & Ivana Starčević "Zaboravim na sve kad vidim kako plešeš"

 

Izvor: Aquarius Records