Čak šesti singl skinut s hvaljenog četvrtog albuma pjesma je za koju tekst potpisuje Sanin Karamehmedović, uglazbio ju je Tibor Karamehmedović koji je zaslužan i za aranžman, a glazbeni producent je Nikša Bratoš koji je s bendom radio na najnovijem albumu i najvećim hitovima.

"Ovo je pjesma o tužnoj raspodjeli stvari i osjećaja nakon što je priča nepopravljivo pokvarena. Ipak ćemo tu nepravdu predstaviti kao sporazumnu podjelu, pošteno rješenje i za jednu i za drugu stranu. Ostavljamo dio sebe iza nas kako bi ono što je ostalo moglo krenuti ispočetka”, kažu Doris, Ivana, Sančo, Tibor i Ivuša.

Prateći videospot za singl “Podjela” sniman je na sjajnom rasprodanom koncertu promocije novog albuma na zagrebačkoj tvrđavi Medvegrad. Krcat prostor jedinstvene lokacije označio je magičan susret s vjernom publikom koja ih prati od početka karijere, kao i s novim fanovima, a fantastična atmosfera uhvaćena je na videu. Redatelj spota je Marijan Marinović.

Bend ujedno očekuje nikada bogatije koncertno ljeto uz promociju novog albuma. Silente tako već 15. srpnja nastupa u Rijeci, dan nakon u Tjentištu u BiH, 22. srpnja su u Betini, a dan nakon u Kutini. Srpanj završavaju nastupima u Šibeniku 28., Kukljici 29. i Klisu 30. dana u mjesecu. 6. kolovoza su u Trogiru, 7. u Metkoviću, a dan nakon u Bibinju. 13. kolovoza Silente nastupa na domaćem terenu u Dubrovniku, a 15. kolovoza bend stiže u Molve. U Osijek bend dolazi 19. kolovoza, 20. su u Matuljima, a dan nakon u Herceg Novom, dok mjesec završavaju u Novalji 26. i Zadru 27. kolovoza.

“Hvala svima koji slušaju pjesme, kupuju albume i dolaze na koncerte. Ludo ljeto je pred nama, vidimo se posvuda. Pozdrav od benda”, poručuje Silente.



Hvaljeni novi album Silentea donosi deset pjesama, sve tekstove napisao je Sanin Karamehmedović, glazbu i aranžmane potpisuje Tibor Karamehmedović, a glazbeni producent albuma je Nikša Bratoš. Mediji hvale album na kojem, kažu, ljubav dolazi u savršenim dozama, a za bend poručuju da im je dugovječnost zagarantirana. Novi singl “Podjela” još je jedan skinut s dugoočekivanog studijskog materijala, a kao i album “IV” već je dostupan na svim streaming servisima, dok je u prodaji i CD izdanje albuma.