Oslanjajući se na zvuk tvrđih rifova i elektronike, novi singl „U dimu“ istražuje ženstvenost i intimnost iz nešto drugačijeg ugla. MAiKA stvara autentičan zvuk. Njihova muzika se oslanja na moderne ritmove, ženski pank vokal i ludu scensku energiju. Kombinujući tradicionalnu balkansku muziku, trube i harmoniku, sa novim žanrovima (elektronika, alternativna dens muzika, indi pop, pank):

"Sa novom pesmom donosimo svežu dozu senzualnosti i nove energije"kaže Nikola Vukotić Džoni. 
"Vokali Ive i Petre se odlično slažu u ovom žanru. Njihove boje glasova se, iako različite, stapaju se u celokupan zvuk benda. Težimo ka tome da se istražujemo balkanske melodije i blago psihodeličan i opojan zvuk vokala". 


Iz muzičke i vizuelne perspektive Balkan je jedinstvena mešavina kontrasta: religija i tradicija u kombinaciji sa modernom tehnologijom, prirodne lepote sa mentalitetom, blato sa zlatom, ekstatična radost sa suzama, krvavi sukobi sa toplom ljudskošću i velikodušnošću. Balkan je mesto preplitanja mnogih uticaja, stilova i kultura, što je glavna tema muzike MAiKA,  balkanskog alternativnog dens-pank benda iz Srbije/Slovenije. 

Petra objašnjava: "Do srb/slo konekcije je došlo jako prosto, ja sam iz Slovenije, ali sam studirala u Beogradu, tako da mi je Beograd postao drugi dom. Došla sam u bend Maika i od tada mi je dom autoput između Slovenije i Srbije". 

“U dimu” je jedan od singlova koji otkriva atmosferu i zvuk novog albuma koji očekujemo u toku sledeće godine.

"Novi album biće prikaz novih energija i jačeg zvuka. Igramo se sa svim temama i zvukovima. Spajamo šta se inače ne spaja i to je nešto što nas najviše inspiriše",  završava Iva .

Slušajte pesmu i na streaming servisima. 

Izvor: Lampshade Media