Saša Gočanin, urednik i producent diskografskih izdanja, vlasnik i direktor diskografske kuće Take It Or Leave It Records, odgovorni urednik Rockomotive, dugogodišnji novinar i urednik u muzičkim novinama, na radiju i televiziji, ugledni član stručnih udruženja u Srbiji i svetu preminuo je jutros, u 53. godini, u Kovid bolnici u Kruševcu.

Rođen je 15.03.1968. u Kraljevu. Završio Gimnaziju u Vrnjačkoj Banji. Od oktobra 1988., stalno živeo u Beogradu. Studirao medicinu i pravo na Univerzitetu u Beogradu.

Svoju karijeru započeo je oktobra 1984. kao muzički saradnik i novinar u Radio Vrnjačkoj Banji. Potom autor više autorskih emisija. 1988. godine počinje da piše za Pop Rock. 1990. piše za, u to vreme, najtiražniji tinejdžerski časopis u SFR Jugoslaviji, magazin ĆAO. U januaru 1991. počinje da radi i kao muzički saradnik, a vrlo brzo i kao muzički urednik i voditelj na Radio Politici. Pored svih obaveza na Radio Politici učestvuje kao jedan od urednika u osnivanju i radu Univerzitetskog radija Index u Beogradu 19.juna 1992. godine.

U maju 1992. pokreće sopstvenu diskografsku kuću Take It Or Leave It Records (prvo izdanje bio je debi album “Samo hladno” tuzlanske grupe Rupa U Zidu, koja definitivno 1994. po njegovom dolasku sa Radija Politika prerasta u profesionalnu disko kuću. U to vreme Take It Or Leave It Records, vodeći diskograf u oblasti domaće rock muzike (Deca Loših Muzičara, Atheist Rap, Direktori, Block Out, Darkwood Dub, Orthodox Celts, Del Arno Band, Neverne Bebe, Kerber, Osvajači…), s početka devedesetih, na taj način prerasta u multižanrovsku kuću koja se specijalizuje za izvoz domaćeg Ethno / World music-a, s posebnim akcentom na trubačkim orkestrima (prvi u SR Jugoslaviji izdaju muziku tog žanra na novom formatu - kompakt disku (CD) što bi trebalo da predstavlja glavni izvozni proizvod na tržište Evrope i sveta apostrofirajući Fejata Sejdića, Milovana Miću Petrovića, Slobodana Salijevića, i naravno, Šabana Bajramovića, kao autohtone muzičke ličnosti sa naših prostora. Te godine, 1994., album "Arhangel II" objavljen za Muzičku i kasetnu produkciju Makedonske radio televizije juna 1993, pod nazivom "Dno", u Jugoslaviji je na kaseti licencno objavio Take It Or Leave It Records. Bila je to prva licenca na teritoriji Srbije po raspadu SFR Jugoslavije. Danas TIOLI Records predstavlja respektabilno ime u istoriji domaće diskografije, ali se kao i ostali nalazi na prekretnici jer se sa sigurnošću ne može odrediti buduća funkcija diskografa u sklopu muzičkog posla.

Veliki rock ’n’ roll entuzijasta, strastveni kolekcionar ploča, CD i DVD, sa bogatim znanjem i osobitim darom za otkrivanje novih strujanja u muzici, bio je spreman da uvek pomogne mladim snagama da dođu do svoje šanse u diskografiji, od tinejdžerskih dana svestan da muzička grupa ne može da uspe bez pomoći sa strane, gotovo uvek u ulozi izvršnog producenta, uvek spreman da kvalitetnim savetom pomogne... Kosmopolita, ali pre svega humanista i tradicionalista, smatrao je da je rock, ali i uopšteno uzevši i kompletna muzička scena u zemlji u kojoj je rođen, SFR Jugoslaviji, bila veoma bogata i ravnopravna sa ostatkom sveta. Zbog toga je bilo nemoguće ne baviti se baš tim poslom.