ADRIA MUZZIK VIDEO AWARDS 2020.  predstavlja festival kratkog muzičkog filma, muzičko-filmsku manifestaciju koja ima za cilj da predstavi i podstakne razvoj muzičke industrije, filmske i video produkcije u regionu.

Festival AMVA 2020. vrednuje ostvarenja u muzičkoj filmskoj i video produkciji kroz muzičku žanrovsku selekciju (pop, rok i srodni moderni muzički žanrovi) i filmsko-videografske strukovne nagrade.

Online TV festival ,,Adria Muzzik Video Awards 2020.” predstaviće produkciju kratkih muzičkih filmova objavljenih u periodu od 1. januara 2018 – do 31. decembra 2020.

 Radovi se mogu prijaviti do 15. januara 2021. godine.

Selekcioni žiri će objaviti liste nominovanih spotova 15. februara 2021, a gledaoci će moći da glasaju za najbolje u 14 kategorija do 28. februara 2021.

Gledaoci Muzzik, RTS 3, CMC tv kanala i drugih televizija iz regiona, koje su partneri projekta, će moći da se u posebnim emsijama upoznaju i podsete ostvarenja izvanredne regionalne video produkcije. Na sajtu www.muzzik.tv moći će glasaju za nominovane radove a preko Android (smart) tv aplikacije MUZZIK TV i da prate specijalni festivalski tv kanal Adria Muzzik Video Awards.

Propozicije

Pravo prijave za selekciju/učešće na festivalu imaju muzički tv spotovi publikovani u periodu od 01.01.2018. do 31.12.2020. godine iz AlpeDunavAdria regiona (Srbija, Slovenija, Hrvatska, BiH, Crna Gora, Makedonija, Bugarska). Pravo prijavljivanja imaju: produkcije, samostalni autori, muzičke grupe, izdavači i televizije.

Selekcioni regionalni žiri bira po deset nominovanih spotova u kategoriji.

Za nominovane spotove, nakon objavlivanja selektovanih, glasaju gledaoci regionalnih muzičkih televizija na stranici AdriaMuzzikVideoAwards2020 portala www.muzzik.tv.

Nagrade u kategorijama: Najbolji video, Video novog izvodjača, Rock video, Hip hop video, Electro Dance Music video, Pop video, Indie video, Fusion (World,Etno,Jazz) video dodeljuju se izvodjačima.

Nagrade u kategorijama: najbolja režija i art direkcija, kamera, montaža i postprodukcija, koreografija i art direkcija se dodeljuju autorima spotovima.

Mail za prijavu: adriavideoawards2020@gmail.com

(Prijavni mail treba da sadrži naziv i kontakt izvođača , link videa, godinu izdanja ime izdavača)

Pvog februara biće objavljeni nominovani spotovi po kategorijama,

Od 15. do 28. februara gldaoci će imati priliku da glasaju za svoje omiljene spotove.

Ceremonija proglašenja najboljih spotova se planira za 17. i 18. april.