Srpski glazbenik Sanja Ilić rođen je 1951. u Beogradu,a sin je skladatelja Miodraga Ilića Belija te brat skladatelja Dragana Ilića koji svira u Generaciji 5. Osim što se bavio glazbom, Sanja je bio i uspješni arhitekt, a u braku je bio s glumicom Zlatom Petković. 

Kao mladić svirao je u grupi Vragolani i San. U znak sjećanja na prijatelja i pjevača iz gupe San, Predraga Jovičića Trtu, koji je poginuo od strujnog udara na koncertu, snimio je album Uspomene.

Nekoliko njegovih pjesama predstavljale su Jugoslaviju na Pjesmi Eurovizije poput pjesme "Halo, halo" u izvedbi grupe Aska 1982. godine.

Grupu Balkanika osnovao je 1998. godine, a prvi koncert je održan 2000. godine. Grupa je predstavljala Srbiju na pjesmi Eurovizije 2018. godine u Lisabonu s pjesmom "Nova deca" koja je ušla u finale. 

Vijest o njegovoj smrti objavljena ja na Instagramu benda.

"Ne postoje reči da opišemo tugu i bol zbog odlaska našeg Sanje. Bio je veliki čovek, izvanredan umetnik, kolega, prijatelj... beskrajna podrška i uzor svima nama. Sanja, počivaj u miru. Tvoja Balkanika".

Među njegovim skladbama, omiljenima kod publike, je i pjesma "Princeza" u izvedbi Slađane Milošević i Dade Topića kojom su se predstavili na Jugoviziji u Skoplju 1984. godine.