Kao i mnoga mjesta, klub Kulturni centar Mesnička zatvoren je 2020. godine zbog pandemije, izgubili su desetke zaposlenika, a stotine muzičara i umjetnika izgubilo je mjesto za program, a Zagrepčani mjesto za uživanje u kulturi.

Ekipa iz KCM-a smislila je plan kako da pomogne umjetnicima koji godinu dana nisu nastupali i kako da se ponovo druže sa svojom publikom. Naime, odlučili su pokrenuti kampanju kojom će KCM uvesti u digitalno doba, a u tome im treba vaša pomoć.

Kampanja koju su lansirali ima za cilj prikupiti sredstva za sistem za live-streaming i radio program kojim će pružiti priliku glazbenicima koje je 2020. godina bacila na koljena.

„Napravit ćemo najbolji sistem za audio/video snimanje i prijenos. Lansirat ćemo KCM u digitalno doba kako bi prenosili koncerte, radionice. Plan nam je raditi online edukacije s muzičarima kako nas ništa u budućnosti ne bi odvojili od naših izvođača i naše publike. Otvorit ćemo vrata i dati podršku svima onima koji godinu dana nisu svirali, nastupali. Napravit ćemo Festival otvaranja čim to bude moguće. Tada ćete svakodnevno moći uživo uživati u svim onim izvođačima koje niste vidjeli godinu dana i više“, poručili su iz KCM-a.

Zasad je kampanja prikupila malo više od 48 tisuća kuna od ciljanih 150 tisuća. Uz svaku donaciju KCM dijeli prigodnu nagradu.

Kulturni centar Mesnička možete podržati na LINKU.