U nedjelju, 9. svibnja održalo se 68. izdanje Zagrebačkog festivala na kojem je pobijedu odnio Matija Cvek sa svojom emotivnom izvedbom pjesme "Ptice". 

Ovogodišnji žiri činili su Uršula Tolj, Željko Bebek, Ivan Dečak, Zvjezdan Jurcola te umjetnički direktor festivala, Branimir Mihaljević. Oni su svojim ocjenama na drugo mjesto smjestili Nenu Belana i njegov reggae singl 'Teško je', dok je treće mjesto pripalo pjesmi 'Nema pravila' mlade trap senzacije KUKU$.

Pjesma "Ptice" već mjesecimaa ne silazi s ljestvica najemitiranijih singlova u Hrvatskoj, a ovom nagradom dobila je još jedno priznanje u nizu nakon nagrade za hit siječnja nagrade Cesarica. 

"Još uvijek sam u nevjerici. Osjećaj na stage-u je bio fenomenalan. Organizacija Zagrebačkog festivala je bila vrhunska i cjelokupna atmosfera zadnja tri dana na probama je bila isljučivo vesela. Alan Dović i ja smo preponosni na pobjedu, zahvalni žiriju i zahvalni publici koja posljednjih nekoliko mjeseci voli ovu pjesmu", rekao je Matija Cvek, a nagradu mu je uručio Željko Bebek