Zahvaljujući obostranom poverenju, Mascom i bend Eyesburn zajedno ulaze u ovaj ozbiljan i sveobuhvatan izdavački poduhvat. Do sada objavljeni studijski albumi, ukupno njih osam, gotovo da nisu ili su selektivno bili prisutni u digitalnom obliku što će uskoro biti ispravljeno.

Digitalno objavljivanje kompletne diksografije grupe Eyesburn pratiće izlazak potpuno novog albuma. Reč je o izdanju „Troops of Light“ koje će biti dostupno i na vinilu sredinom ove godine:

„Novi album „Troops of Light“ izaći će za izdavačku kuću Mascom i jako smo zadovoljni sto će se naše nove pesme kao i poruka koju one nose predstaviti velikom broju ljudi. Takođe, objavljivanje naše diskografije na digitalnim platformama je veliki korak za nas – uskoro ćemo vam uvek biti dostupni za slušanje! Jedva čekamo da novi album izađe, želimo da vidimo da li će naši fanovi podeliti mišljenje sa nama – da nam je ovo možda i najbolji album u dvadeset sedam godina postojanja Eyesburna,“ izjavili su članovi benda.

Grupa Eyesburn je stekla posebno mesto u istoriji srpskog rokenrola, naročito veoma angažovanim delovanjem tokom poslednje decenije prošlog veka. Svojom impulsivnošću, smelim muzičkim izrazom bend je stekao veliki broj poštovalaca ne samo u Srbiji već širom regiona.

Zajedno sa grupama kao što su Kanda, Kodža i Nebojša, Darkwood Dub, Sunshine bili su muzički vesnici sudbonosnih političkih promena koje su se ovde desile početkom dvehiljaditih.

Tekstovi grupe Eyesburn su univerzalni i govore o slobodom čoveku. U ekstremnim uslovima njegovog omaložavanja ili sputavanja, svojom lirikom direktno tu slobodu osvešćuju. Nakon skoro trideset godina rada filozofija benda je više nego jasna – oni su istinski i uvek dosledni u odbrani prava „malog čoveka“, ugnjetavanih, potlačenih i tlačenih šaljući snažnu poruku ljubavi, radosti i izbavljenja.

Tako upečatljiv izraz prepoznaju generacije slušalaca, na žalost uvek izložene nekom obliku represije… decenijama. Samim tim njihova verzija pesme „Šejn“ ne gubi na aktuelnosti. Upravo će navedena pesma u remaserovanoj i editovanoj verziji uskoro biti dostupna na svim striming servisima kao najava navedenih dikografskih poduhvata:

U ova nestabilna vremena svi se sećamo naših golgota od pre dvadesetak i više godina. Tada je stih „Izađi i bori se!“ iz Rundekove pesme „Šejn“, u našoj obradi davao ljudima energiju i odlučnost da brane svoje dostojanstvo. Danas, u drugačijem vremenu i kontekstu, ista poruka i dalje rezonuje. Njenim objavljivanjem na digitalnim platformama želimo da podelimo to sa novim generacijama i na lep način započnemo saradnju sa našim izdavačem,“ izjavio je Aleksandar Petrović, bubnjar benda Eyesburn.

Singl „Šejn (Verzija 2022)“ će biti objavljen svim striming servisima od 25. marta.