IMPALA je odlučila odati priznanje Keesu van Weijenu na posljednjem sastanku svojeg odbora, potvrđujući time njegovu ključnu ulogu u europskom nezavisnom sektoru tijekom čak 50 godina duge karijere.

U glazbenom poslu Kees je prisutan još od 1974. godine. Iskustvo je stekao u svim segmentima zabavne industrije, a posebno u glazbenom poslovanju.

Samostalno je izgradio značajnu međunarodnu karijeru u glazbi i to prvotno radeći kao izvršni potpredsjednik za Universal Music, zatim kao izvršni direktor Mercury records, MCA-a i Polydor-a, te surađujući s renomiranim umjetnicima kao što su Caro Emerald, Armin van Buuren, Tiësto, Jamie Lidell, INXS, Status Quo, Kiss , Elton John, Dire Straits, Bon Jovi, Def Leppard, Mary J. Blige, Lionel Richie, Andrea Bocelli i brojni drugi. 

Potom se preselio u nezavisni sektor, upravljajući Rough Trade distribucijom do siječnja 2017.. Pokazao se ključnim u osnivanju nizozemske nacionalne indie udruge STOMP (Stichting Onafhankelijke Muziek Producenten) čiji je predsjednik i danas.

2013.godine  Kees je izabran za predsjednika Impalinog upravnog odbora, a 2017. za njezinog predsjednika. Na čelu Impale bio je do rujna 2021. godine. Bivši je član odbora WIN-a, svjetske mreže udruga indie izdavača, a također je igrao važnu ulogu u razvoju Impaline mreže u srednjoj i istočnoj Europi, uključujući i značajan doprinosu osnivanju RUNDA-e.

Od strane nizozemskog IFPI-ja 2011. godine nagrađen je nagradom “Zilveren Fonograaf” za izniman doprinos u nizozemskoj glazbenoj industriji. Danas ga europske kolege prepoznaju kao jednog od najaktivnijih pobornika jačanja nezavisnog glazbenog sektora.


Helen Smith (izvršna predsjednica IMPALA): „Keesov doprinos europskom glazbenom sektoru pokazao se iznimnim. Ova nagrada naglašava njegovu predanost sektoru i njegovu stalnu prisutnost na terenu, promičući vrijednosti nezavisnih izdavača diljem Europe i pomažući da srednja i istočna Europa postanu sastavni dio IMPALA-e”.

Francesca Trainini (predsjednica Impalinog upravnog odbora,  potpredsjednica PMI Italia): „Kees je besprijekorno služio tijekom četiri uzastopna mandata, pokrenuo je rad ključnih Impalinih odbora kao što su Odbor za digital i Odbor za Srednju  i Istočnu Europu, te je velikodušno pridonio osnivanju udruga u istočnoj Europi i podržavao svaku inicijativu s velikim entuzijazmom. U Keesu, Impala i nezavisni glazbeni sektor imaju čvrstog pobornika i velikog prijatelja”.

Kees van Weijen: „Velika mi je čast primiti ovu prestižnu Impalinu nagradu za izniman doprinos nezavisnom glazbenom sektoru. Suradnja sa svim nezavisnim udruženjima u Europi tijekom godina dala mi je puno energije. U glazbenoj industriji koja se stalno mijenja i razvija, oduvijek mi je bio cilj postići ravnopravne uvjete za sve nezavisne glazbenike i izdavače. Dobiti priznanje s ovom nagradom mi je veliko zadovoljstvo i jako to cijenim. Ne bih mogao postići ciljeve bez podrške osoblja i odbora IMPALA-e. Uvijek je to bio zajednički napor.”