‘’Još sam lud od sriće. Pobjeda u Splitu, mislin da nema dalje. Zasluge idu mojim autorima Mariju Mihaljeviću koji je napisao toliko dojmljiv, duhovit i genijalan tekst i Branimiru Mihaljeviću koji je potpisnik glazbe. Ovo je mala pjesma o velikom gradu. Split je grad u kojem su se meni sve najlipše stvari u životu dogodile. Kad sanjam nešto, sanjam Mertojak, to je moj prvi kvart. Ni New York, ni Zagreb, ni Zaprešić, ni Dicmo, nego Mertojak. To valjda sve govori. Najviše me veseli što je publika pismu prihvatila, sad je njihova i neka ju prenosi dalje", poručio je Luka nakon pobjede.

"Malom pismom o velikom gradu", zaraznog ritma i stihova, osvojio je publiku i Zlatnog galeba, a uz Luku Nižetića slavio je i njegov autorski tim. Glazba, aranžman i produkcija nose potpis Branimira Mihaljevića, a tekst Marija Mihaljevića.



"Nekome tko je rođen u Osijeku, više od pola života u Zagrebu, a sada u Rijeci, teško se odlučiti napisati pjesmu o Splitu, ali moja dugogodišnja druženja s Tomom Bebićem, Miljenkom Smojom, Oliverom Dragojevićem, Momčilom Popadićem i mnogim pravim Splićanima, omogućila su mi da shvatim duh Splita, njihovu duhovitost koja često graniči s okrutnošću i to sam sve poželio ukomponirati u pjesmu. Sretan sam jer je to prepoznato!", izjavio je autor stihova Mario Mihaljević.

Nakon pobjede na Splitskom festivalu, Luka Nižetić nastavlja svoju ljetnu #ludilobrale turneju, u sklopu koje ga već ove srijede čeka nastup u Samoboru, a kao što je već i najavio – u listopadu izlazi i njegov novi album ‘Ludilo brale’ koji će svoju koncertnu promociju imati u Tvornici kulture, 28.10. Ulaznice su u prodaji u sustavu Eventim.hr!

Pjesmu slušajte na streaming servisima

Izvor: Dallas Records