Nova generacija, mlada, superpozitivna i euforična jer može ponovo biti zajedno do vrha je nakrcala Sea Star i režirala najbolje festivalsko izdanje dosad, a energija koja je vladala u Umagu neodoljivo je podsjećala na onu od prošlog srpnja kad se na Petrovaradinskoj tvrđavi održao EXIT.

Osjetila je to i Amelie Lens koja je u intervjuu izjavila da se vidjelo u energiji publike kako su na ovo čekali dvije godine. Zasluge za ogroman hype opravdano pripadaju fantastičnom internacionalnom i regionalnom line up izvođača koje su, osim Amelie, predvodili i Dubioza Kolektiv, Onyx, Meduza, Topic, Senidah te Konstrakta i KALUSH Orchestra kao svjetske premijere! Da je energija ljubavi pobjedila pokazao je poseban moment Sea Stara koji se dogodio u petak kada su, praćeni ogromnim pljeskom, na glavnu pozornicu festivala izašli i poljubili se mladi bračni par Ruskinja Maria i Ukrajinac Ilija. Za njihovu životnu i ljubavnu priču saznalo se pretprošli tjedan, pa ih je organizacijski tim festivala pozvao da budu posebni gosti u Umagu i na najljepšem, ljudskom i emotivnom nivou predstave filozofiju Exita, ali i duh koji je vladao Sea Starom – mir, ljubav i jedinstvo!



Lokacija ne može biti bolja!” - iskreno je prenijela Konstrakta svoju impresiju lagunom Stella Maris. Bilo da je u pitanju njezin prvi solo koncert (a time i prvo koncertno izvođenje pjesme “In Corpore Sano”), gostujuće repanje u “Zovi čovika” s Vojkom V, energičan nastup Eurovizijskih pobjednika KALUSH Orchestra, koji su zapalili publiku pobjedničkom pjesmom “Stefania”, maestralni hit setovi Meduze, Topica, Adiel, Tijane T i Insolate ili vrhunski hip hop / trap masterclass u režiji legendarnih Onyxa, Senidah, Kukusa, Stoke i Smoke Mardeljana prva noć Sea Stara donijela je bezbroj nezaboravnih momenata. Sam početak programa obilježio je i odličan panel "Veliki međunarodni glazbeni događaji kao generatori razvoja turizma i suradnje u regiji" održan na pozornici Electric Waves-a, uz sudjelovanje Vilija Bassanesea (gradonačelnik Umaga), Dušana Kovačevića (osnivač i direktor EXIT i Sea Star festivala) i Tijane T (DJ-ica), dok je moderatorica bila Ida Prester.

Druge večeri niti lagana kiša nije poremetila planove tisućama posjetitelja koji su u velikom broju svjedočili nastupu grupe Buč Kesidi, a do kraja ispunili glavnu Tesla pozornicu za nevjerojatno inspiriran koncert Dubioza Kolektiva. Usljedila je apsolutno techno poslastica koju je započeo Farrago, do usijanja dovela jedna od najvažnijih DJ-ica današnjice Amelie Lens. Oduševljena publikom u intervjuu poslije nastupa izjavila je “Sea Star is energy, passion, techno”. Tu energiju i strast na maksimumu je do 6 ujutro držao i legendarni Umek do kraja čijeg seta je prostor ispred glavne pozornice ostao krcat. Jednako ispunjena do kraja bila je punih 8 sati Nautilus Arena kojom su vladala najjača trap imena regije – z++, Bore Balboa, Grše, 30Zona, Mimi Mercedez, Muha, Buntai i mnogi drugi – potvđujući kako je i to zvuk koji je neraskidivo vezan s umaškim festivalom.

Obje večeri Sea Stara, na koju god stranu Stella Marisa da se krenulo, prema glavnoj Tesla pozornici, technom obojenoj Nautilus Areni, naelektriziranoj Electric Waves sceni ili najglasnijem Silent Octopusu festivalski prostor bio je ispunjen generacijom koja je jedva dočekala ponovo se okupiti. Doslovno trčanje mnogih prema ulazima, nakon što su preuzeli festivalsku narukvicu, najbolje pokazuje s koliko želje su ponovo htjeli biti dio ogromne euforične zajednice. Sudeći prema izjava brojnih izvođača ta pozitivna energija prešla je iz publike na sve pozornice.

Kroz festivalska vrata ovogodišnjeg Sea Stara u dvije večeri ušlo je više od 40.000 posjetitelja, iz više od 40 zemalja i sa 4 kontinenta. Prevladavalisu fanovi iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Švicarske, BiH i Srbije, a bilo ih je koji su do Umaga potegli iz SAD-a, Australije, Izraela i Kuvajta. Prema podacima Turističke zajednice grada Umaga na destinaciji je od četvrtka 26. do nedjelje 29. svibnja zabilježeno 20.000 turista i 50.000 noćenja.