To mjesto, na kojem se događa čarolija, a nemoguće postaje moguće, uvijek je bilo puno više od festivala. Stvaralo je uspomene i prijateljstva, uzdizalo emocije do najvišeg nivoa, podizalo porušene mostove, stvaralo svijet u kojem smo svi isto pleme i govorimo istim jezikom, a taj jezik je ljubav. Za generacije i generacije klinaca EXIT nije bio samo IZLAZ, nego i PUT. Od tog 29. lipnja 2000. do danas glasno poručuje i neće stati: Tu smo jedni za druge, svuda i (za)uvijek! 

Suosjećanje će spasiti svijet“, „Razumijevanje je čin ljubavi“, „Pokaži svoju čaroliju“, „Ovo je tvoj dom“, „Ovdje uvijek pripadaš!“, samo su neke od poruka kojima će EXIT tijekom festivala posjetitelje podsjećati da se nalaze na mjestu gdje vlada zajedništvo i mir. Prošle godine, usprkos svim okolnostima, EXIT je bio svjetlo na kraju tunela, prvi veliki festival na svijetu od početka pandemije, a ove godine festivalsko zajedništvo će otići korak dalje, pokazujući da ljudi mogu biti tu jedni za druge –  bezuvjetno. Da je cool biti podrška osobi do tebe, kako to dugogodišnji Exitaši, glumica Dragana Mićalović i glumac Viktor Savić poručuju u videu koji je novosadski festival objavio povodom rođendana: EXIT je mjesto gdje netko može biti sam s muzikom, ali nikada usamljen, EXIT je mjesto gdje je uvijek izlazak sunca i gdje osmijeh uvijek pobjeđuje!


U 22 godine skupilo se mnoštvo izazova, ali je festival iz godine u godinu donosio čaroliju u grad i spajao ljude iz zemlje, regije i svijeta, u trenutku kada je to djelovalo nespojivo. EXIT je davno postao i ostao mjesto na kojem je i nemoguće uvijek moguće, na kojem noći nikad ne traju dovoljno dugo i gdje je energija u zenitu. EXIT je povratak kući, na Tvrđavu. Zajedno. (Za)Uvijek!

Na mjestu gdje se događa magija ove godine svoj otisak će ostaviti neka od najvećih svjetskih imena: Calvin Harris, Nick Cave & The Bad Seeds, Iggy Azalea, James Arthur, Masked Wolf, ZHU, Sepultura, Maceo Plex, Honey Dijon, Boris Brejcha, Stephan Bodzin live, ARTBAT, Denis Sulta, DJ Tennis, Anfisa Letyago, Marky Ramone, Napalm Death, The Exploited, Blind Channel, Adam Beyer B2B Enrico Sangiuliano, Dax J, Sama’ Abdulhadi, kao i jaka regionalna postava koju predvode Konstrakta, Senidah, Prti Bee Gee, Marčelo, Brkovi, Artan Lili, Paraf, Killo Killo, Mimi Mercedez, Kiril Djaikovski, Bojana Vunturišević, Deca loših muzičara i stotine, stotine drugih. 

Vipe na exitfest.org