Hrvatski Sea Star se nalazi u kategoriji „Najbolji festival srednje veličine“ koji broji do 40.000 posjetitelja dnevno, u kojem je i crnogorski Sea Dance. Ovogodišnje izdanje Exita natječe se za titulu „Najboljeg velikog festivala“, nagradu koju je novosadski festival već osvojio dva puta – 2013. i 2017. godine. Upravo završeni No Sleep festival, i dalje službeni nositelj titule „Najboljeg novog europskog festivala“, po prvi put je u konkurenciji za „Najbolji festival u zatvorenom prostoru“.

Glasanje za Europske festivalske nagrade otvoreno je za sve i trajat će do 7. prosinca, na službenim stranicama Europskih festivalskih nagrada, ili putem linka, izborom za EXIT u kategoriji „Best Major Festival“, izborom Sea Dance ili Sea Star festivala u kategoriji „Best Medium-Sized Festival“, i izborom No Sleep festivala u kategoriji „Best Indoor Festival“.

Glasovi milijunske publike širom svijeta odlučit će o pobjednicima, a njima će se pridružiti i glasovi žirija, koji čine vodeći eksperti u glazbenoj industriji. Pobjednici će biti proglašeni 18. siječnja 2023. na ceremoniji dodjele nagrada na otvaranju festivala Eurosonic Noorderslag u Groningenu u Nizozemskoj.

Ulaznice za EXIT festival koji će se održati od 6. do 9. srpnja 2023. u prodaji su od danas! Cijena im iznosi 490 kn, a kupiti se mogu na službenim stranicama festivala i u prodajnom sustavu Entrio.