U četvrtak, 1.jula u bašti Doma kulture „Studentski grad“ biće održana promocija Ivanovog albuma „Neka čuju me“, i to u specifičnom duplom programu pod nazivom „Priče o pesmama i promocija albuma“.

Pre par meseci Ivan Jegdić je objavio digitalni album „Neka čuju me“, čemu je prethodio nekoliko vrlo uspešnih singlova. Ivan, autor jedinstvene boje glasa, je utkao u modernu produkciju i savremenu muziku razne ljubavne i sociološke motive koji se oslanjaju, kako na istoriju srpske književnosti tako i na svetsku istoriju i mitologiju.



U programu predviđanom za četvrtak, 1. jul , Ivan Jegdić će održati besplatni koncert u punom sastavu sa svojim bendom. U bašti Doma kulture „Studentski grad“ Ivan će promociju otvoriti „Pričama o pesmama“, gde će biti sagovornik uredniku muzičkog programa Milanu Đurđeviću, a o tekstovima urednici književnog programa Tamari Mitrović. Diskusijom sa urednicima, Ivan će opisati kako je modernim žanrovima, poput trepa, popa i rokenrola, ukrstio sa kompleksnim tekstovima, govoriće o nastajanju pesama, kao i o porukama koje njegove pesme šalju.

Pozivam sve ljude koji vole ovo šta ja radim da dođu na nastup i promociju albuma u baštu „Studentskog grada“. Ulaz će biti besplatan, koncert je sa celim bendom, a pre same svirke govorićemo o pesmama. Vidimo se od 20 časova“, kazao je Ivan povodom promocije.

Jegdićev singl Bolji čovek“ već broji milionska preslušavanja na streaming platformama, a sa albuma su se izdvojile pesme „Zalazak sunca“ po adaptaciji stihova Jovana Dučića, kao i „Vatra i ništa“.



Pored beogradske promocije, 1. jula u „Studentskom gradu“, publika može videti ove godine i na Arsenal festu 26. juna kao i na Exit festivalu 9. jula.

Izvor: Mascom