Mjesto održavanja koncerta je Tehnički muzej Nikola Tesla / Hala V. Ulaznice se prodaju na ulazu po cijeni od 30 HRK ili 25 HRK uz KEKS Pay, a ulaz je moguć isključivo uz predočenje EU digitalne COVID–19 potvrde.

 „Presretni smo što ćemo napokon svirati pred hrvatskom publikom! Jako se radujemo i s nestrpljenjem čekamo koncert!“, uoči nastupa je izjavio duo koji je slušatelje osvojio svojim sanjivim pjesmama i kombinacijom pop i indie glazbe te elektronike.

Zalagasper su svoj prvi singl „valovi” objavili 2017. godine; pjesma je ubrzo postala iznimno popularna u njihovoj rodnoj Sloveniji, a nagrađena je i cijenjenim slovenskim priznanjem „Zlata piščal” u kategoriji „Best Song of 2017”. Nakon objavljenog EP izdanja „Štiri”, glazbenu priču nastavili su pjesmom „come to me”, njihovim prvim singlom na engleskom jeziku. Duo je u veljači 2020. godine predstavio album „4”, na kojem se našla i „Sebi“, s kojom su 2019. godine sudjelovali na Izboru za pjesmu Eurovizije.

Do sada su ostvarili nekoliko zamijećenih nastupa pred europskom publikom, sudjelujući na showcase festivalima Moscow Music Week (Rusija), Waves Vienna (Austrija) i Eurosonic Noorderslag (Nizozemska).



Izvor: Universal Music Hrvatska