Turneja je počela rasprodanim koncertima u Portugalu i Španjolskoj, a nastavlja se po Francuskoj, Njemačkoj, UK, Irskoj, Skandinaviji, Beneluksu, Poljskoj, Švicarskoj, Italiji i Austriji. Rudd svira u dvoranama kao što su bečki Gasometer, bristolski O2 Academy ili amsterdamski Paradiso gdje nastupa dva dana zaredom i koncerti su mjesecima unaprijed rasprodani.

Xavier Rudd u Hrvatsku dolazi na krilima europske turneje We Deserve To Dream koja prati izlazak novog albuma. “Jan Juc Moon” govori o otvorenim prostranstvima i prekrasnim prirodnim elementima, napominjući da su te sile veće od nas, a, kako kaže Rudd, moramo ih naučiti razumjeti i poštovati.

 Australski mediji ga nazivaju zvijezdom roots pokreta, a hvale deseti album koji pokazuje nove pravce i utjecaje. Spaja modernu produkciju i tradicionalni folk zvuk, što se vidi na “I Am Eagle” pjesmi, a tu je i gostovanje članova plemena Bundjalung. Uz singlove, “We Deserve To Dream” i “Stoney Creek” u kojima priroda ima glavnu ulogu, “Dawn To Dusk” portretira težinu bivanja, a među 13 pjesama je i angažirana  “Ball And Chain” na kojoj gostuje reper J-MILLA iz naroda sa sjevernog teritorija Australije.

Xavierove pjesme dotiču se tema socijalne pravde i osjetljivosti, duhovnosti, ljudskosti, zaštite okoliša i klimatskih promjena, kao i prava domorodaca, te načina na koji su ih doseljenici tretirali. Od rodnog mjesta na jugoistočnoj obali Australije, njegova glazba i aktivizam su se proširili preko Europe, Japana, SAD-a, Kanade, pa do Južne Amerike, uz tisuće fanova, te milijune streaminga i pregleda na YouTubeu.

Od prvog albuma “To Let” iz 2001. Rudd stvara prepoznatljivi stil. Drugi album “Solace” donio mu je ugovor s velikom izdavačkom kućom i mjesto na ljestvici top 20 ARIA albuma. Sve instrumente, uključujući didgeridoo, gitare, djembe, bubnjeve i harmoniku, snimio je sam, a tako ga se najčešće može vidjeti i na pozornici. Na albumu “Spirit Bird” iz 2012. Rudd je samplirao 30 vrsta australskih ptica, i objavio mega uspješni singl “Follow The Sun”. Sljedeći album “Nanna” snimio je u suradnji s UN-om i međunarodnim glazbenicima, s ciljem promicanja kulturne raznolikosti i osuđivanja rasizma. Kroz gotovo dva desetljeća dugu karijeru, nastupao je s glazbenicima kao što su Jack Johnson, Dave Matthews, Ben Harper ili Rodrigo y Gabriela.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 120 kn (15,93 eur). Na dan koncerta cijena ulaznica će biti 140 kn (18,59 eur). Prodajna mjesta su Dirty old shop, Rockmark, Aquarius i Dallas u Rijeci, sva Eventimova fizička prodajna mjesta i online na www.eventim.hr  kao i Entrio fizička prodajna mjesta i online na www.entrio.hr