Osmo izdanje Međunarodne autorske kreativne konferencije MAKK, ove godine pratite od ponedjeljka 23. do petka 27. studenoga, na velikim i malim online i televizijskim ekranima. Svjesni važnosti točnih informacija, zajedničke rasprave i poticanja kreativnosti, kao organizatori konferencije i u ovim smo izvanrednim uvjetima pripremili bogat program s vrlo zanimljivim temama i gostima: poznatim svjetskim i regionalnim zvijezdama i mladim glasovima hrvatske scene.

U ponedjeljak 23.11. će legendarni autor, glazbenik i osnivač ABBA-e Björn Ulvaeus otvoriti konferenciju, uz osvrt na aktualni trenutak kreativne zajednice. I on, kao predsjednik krovne svjetske udruge društava autora i skladatelja CISAC, i gosti panel diskusije „Jesmo li preživjeli 2020. i kako ćemo 2021.?“ iznijet će svoja razmišljanja na tu temu. Ne propustite dinamičnu raspravu u kojoj sudjeluju ministrica kulture Nina Obuljen KoržinekMartina FiljakMirela Priselac RemiJasenko Houra i predsjednik HDS-a Mladen Tarbuk, uz live nastup Matije Cveka.

U utorak nas očekuju zvjezdani razgovori s autoricom i pjevačicom Skye Edwards iz britanskog benda Morcheeba te Branom Jakubovićem, glavnim autorom senzacionalno uspješnog Dubioze Kolektiva, uz live nastup Irene Žilić.

Srijeda je rezervirana za digitalne trendove i izazove: uz panel „Streamovit put do uspjeha“ pogledajte nastup sve zapaženijeg trap-hitmakera Z++.

U četvrtak je gost dana neumorni bacač iskri i kreativnog plamena Damir Urban a prigoda je to i pogledati nastup sve uspješnije mlade autorice Nike Turković, još jedne ljubimice publike digitalnih glazbenih servisa.

U petak će pak o glazbi „preko granica država i stoljeća“ razgovarati iskusni a i dalje iznimno uspješni „maheri“ Husein Hasanefendić Hus, Momčilo Bajagić Bajaga i Dino Merlinuz live nastup pop-synth senzacije Pocket Palma.

Online MAKK u 5 dana donosi najzanimljivije poglede na stanje kulturne i kreativne industrije te izazove koje donosi „novo normalno“. Trebaju li glazbenici tražiti novi posao? Koliko im – i do kada – mogu pomoći državne institucije i njihove udruge? Zaboravlja li publika kakav je osjećaj koncerta uživo i koliko će joj trebati da se vrati, jednom kad to bude moguće?

Doznajte što o tome misli impresivna ekipa gostiju MAKK-a, bez prethodne prijave i potpuno besplatno putem YouTube kanala HDS ZAMP-a svakog dana od ponedjeljka 23. do petka 27. studenoga točno od 11 sati.

Streaming konferencije pratite i na Facebook stranicama MAKK-a i Hrvatskog društva skladatelja.

Konferenciju će također biti moguće gledati i putem kanala naših medijskih partnera, a to su Večernji TV te Facebook stranica CMC televizije.

Posebno najavljujemo da je MAKK, po prvi put, ove godine moguće pratiti i na HTV3 u  terminima: ponedjeljak i utorak od 19.000 sati;  srijeda, četvrtak i petak od 18:50.

Svi su online uz 8. MAKK – budite i vi s nama!

Sve aktualnosti i raspored 8. online MAKK-a pronađite na www.makk.hr