Samoća, daleke želje i melankolija utkani u stihove obgrljene sjetnom gitarom i nenametljivim aranžmanom sve snažnije upućuju Zimizelenog prema svijetloj glazbenoj budućnosti.

Zagrebački glazbenik Vinko Ergotić otprije je poznat domaćoj sceni kroz djelovanje u bendovima Heroina i Nellcote, ali novim projektom čini značajni odmak od očekivanog. Kao Zimizelen svoj pjesnički senzibilitet utapa u bogate instrumentale pri čemu nastaju bajkovita ostvarenja suvremenog folk bluesa. Vokalna suradnja s Mary May vješto prenosi emociju zarobljenu u stihove i pjesmu „Likovi bez lica” suptilno ucrtava na kartu domaćih dragocjenosti.

„Ovo nije ljubavna pjesma. Ovo je pjesma o sanjarima i za sanjare. Slatki bijeg u svijet gdje susreti su laki, srce je na mjestu, a misli slobodno lete. Glas Mary May savršeno je potencirao taj sanjivi ton pjesme koji sam imao u glavi kad sam prvi put otpjevao melodiju, a stihovi su samo izletjeli iz moje podsvijesti. Ne znam tko bi to mogao iznijeti bolje od nje. I Mary je, čini se, sanjar. Dinko se kroz video nadovezuje na priču o sanjarima te kroz protagonista nudi gledatelju mogućnost pronalaska sebe kroz vlastitu interpretaciju . Neka svatko nađe onu za sebe", otkriva Zimizelen.

Tekst, glazbu i aranžman singla potpisuje Zimizelen. Produkcija miks i master djelo su Leonarda Klaića (Dostava Zvuka studio) koji je sudjelovao na pjesmi i u ulozi bubnjara. Za metaforični video bogate simbolike zaslužan je Dinko Šimac (Beyond Pines Films).

Video je snimljen na području bogatog krajolika Like u istraživanju sporednih puteva Udbine, Rastoka i Plitvičkih jezera. Proces izrade maske koji je prikazan u spotu odvijao se na licu mjesta, a unikatnu masku je od komadića skupljenih po raznim lokacijama izradio glavni glumac Matija Pjatakov.

Singl „Likovi bez lica“ izdan je za etiketu Dostava Zvuka i dostupan je na YouTube kanalu diskografa, Bandcamp stranici izvođača te na svim streaming servisima.

Zimizelen se publici predstavio krajem prošle godine debi singlom „Fantastično”, a 15. travnja će u sklopu Začarane Močvare ostvariti svoj prvi nastup uživo te će pretpremijerno u akustičnoj izvedbi predstaviti dio materijala s nadolazećeg albuma.

Izvor: Dostava Zvuka