„Skupa u samoći“ manifestna je pjesma potpuno novog i mračnijeg sounda koji je po prvi puta potpuno u produkciji talentiranog Filipa Dizdara.

Osim što je upisao režiju na Akademiji dramske umjetnosti, Filip nakon skoro pet godina počinje novu glazbenu priču. Tijekom ove godine, uz utjecaj neizvjesnog vremena, nastala je pjesma za koju potpisuje glazbu, tekst, aranžman i produkciju koji su ukalupljeni u mračniji, realniji, profinjeniji i zreliji kontekt.

Zadnja godina koliko je bila teška bila je i godina preispitivanja životnih odluka i planova za budućnost. Nakon 4 godine produciranja i pisanja pjesama za druge osjetio sam da je pravo vrijeme da se opet vratim autorskom radu, ovaj put kao producent i aranžer.  Pjesma "Skupa u samoći" nastala je slučajno, svirao sam bas i ta jedna linija mi nije izlazila iz glave. Nakon što sam ju snimio, svi ostali instrumenti su se nekako prirodno posložili oko nje i dali pjesmi novi život i atmosferu. No, iako je glazba došla prirodno, pisanje teksta je bio duži proces. Glavni razlog je bio taj što sam u isto vrijeme želio napisati jako osoban tekst, ali da je s druge strane otvoren za interpretaciju. Tekst je na neki način skup trenutaka i vinjeta iz života, trenutaka koji su mi se urezali u sjećanje i nosim ih sa sobom", rekao je Filip Dizdar.

Pjesmu možete slušati i na streaming servisima. 

 Izvor: Menart