Na ploči "Zagreb Calling" kroz izdvedbe uživo predstavili su se samo neki od brojnih talentiranih glazbenika mlađe generacije koji djeluju u Zagrebu: Ivan Grobenski, Sfumato, Klinika Denisa Kataneca, Žen, Dimitrije Dimitrijević, Truth ≠ Tribe, nemanja, Eine, The Gentleman i Porto Morto.

Ovu novu hrvatsku scenu, okupio je idejni začetnik kompilacije, producent Vedran Peternel koji je tijekom zadnjih nekoliko godina, kao glazbenik, producent ili voditelj programa u klubu Vinyl, upoznao ogromnu količinu izuzetno kvalitetnih glazbenika i bendova koji čine i žive nezavisnu domaću scenu:

„Većinu njih, kao ni mene, ne zanima niti jedan žanr kao takav, već vlastiti originalni izričaj koji je često mješavina raznih i različitih glazbenih utjecaja. Mnogi iz moje generacije, ali i oni mlađi, referiraju se na Novi val kao zadnje bitno i stvarno kvalitetno što se na ovim prostorima dogodilo. Ja sam pak mišljenja da bi se scena koja se rađa i već polako izlazi na površinu mogla pokazati barem jednako važnom, ako ne puno jačom i plodnijom od Novog vala. Iz tog razloga, nekako mi je bio logičan nastavak da se sve to i trajno zabilježi te da se na jednom izdanju prezentira presjek izvođača i bendova koji tu scenu čine“.

Kompilaciju izdaje Menart, a prate je i videomaterijali sa samog snimanja. Do sad su spotove objavili Truth ≠ Tribe, nemanja, The Gentleman, Dimitrijević i Porto Morto.

Ploča je dostupna u CD shopovima ili u Menartovom webshopu

Kompilaciju možete slušati na svim streaming servisima,

Izvor: Menart