Nakon uspješne suradnje na singlu 'Dug ljubavi' kojeg je bend predstavio početkom ožujka, suradnja s mladom američkom R'n'B zvijezdom u usponu i višestrukim nacionalnim pobjednikom u pjevanju Quincyjem Thompsonom, nastavljena je i na novom naslovnom singlu 'Ambis', kojim splitski bend najavljuje izlazak svog trećeg istoimenog albuma.

Quincy Thompson, mladi je nagrađivani  američki R'n'B pjevač i producent iz Dallasa, odazvao se pozivu za gostovanje na dva singla s novog albuma. Svojim specifičnim i upečatljivim vokalom unio je posebnu boju i ambijent u nove pjesme benda. 

"Htjeli smo malo tog novog američkog R'n'B zvuka i boje unijeti u nove singlove i na tome smo mu zaista zahvali. Vrhunski je to otpjevao, pravi profesionalac", rekao je pjevač i autor pjesme, Dino Pleština i dodao: 'Kao vokalnu solisticu posebno bi voljeli istaknuti našu pjevačicu i violinisticu Maricu Vilibić. Moćne vokalne dionice koje slušamo na refrenima njena su zasluga i bez njih se ova pjesma ne bi nikada dogodila u ovakvom obliku i aranžmanu'.

Spot je sniman u Vestibulu i na Peristilu. 

"Antička pozornica Vestibula i Peristila savršeno se uklopila u tu našu ideju kozmičke 'ljepote različitosti', što nam je od početka bila neka osnovna nit vodilja za snimanje ovog video spota. U svijetlu rasnih i etničkih podjela i previranja, od početka smo htjeli poslati snažnu poruku da je sada više nego ikad prije potrebno isticati ljepotu etničke različitosti i potrebu jednakosti svih ljudi. Ova pjesma je tu poruku imala u sebi, u svojim stihovima, glazbi...to se osjećalo i htjeli smo samo jako otvoriti tu priču",  ispričao je Dino.

Glavna ženska uloga dodijeljena predivnoj mladoj Katie Lea Stevenson koja od nedavno živi i radi u Splitu, a glavna muška uloga dodijeljena je vrlo zapaženom dubrovačkom glumcu Mari Drobniću, koji će uskoro postati i stalni član glumačkog ansambla HNK Split. Kemija između njih dvoje u ovom spotu može se doslovno osjetiti i rezati nožem...

Kao posebne gošće benda u spotu se u ulozi pratećih gospel vokala pojavljuju i Yulisa Vicente Vatavuk, Samantha Sylvia, Emma Kristine. Svojom jednostavnošću, toplinom i talentom uveličale su i uljepšale dugotrajno i zahtjevno snimanje koje je potrajalo do kasnih jutarnjih sati.

Nedugo nakon ponoći, na dan snimanja spota, na red je došao i nastup već dobro poznate i popularne mlade plesačice i žonglerice vatrom Elsie Angeles Novaković. Podrijetlom iz Manile, Filipini, ova virtuozna plesačica i krotiteljica vatre, svojom je točkom oduševila prisutne.

Za najzahtjevniju i najvažniju točku večeri, čaroliju modernog plesa na Peristilu zadatak su dobile splitske plesačice Bruna Pezzi, Tina Golub, Nika Tokić na čelu s plesačicom i koreografkinjom Indijom Cecić Turčinov

Pjesmu u autorskom djelu (glazba, stihovi, aranžman) potpisuje producent i skladatelj splitskog sastava Dino Damir Pleština.

Mix & mastering singla povjeren je izvanrednom sarajevskom producentskom timu na čelu s Mahirom Sarihodzićem i Borjanom Miloševićem iz LongPlay studija u Sarajevu.

Izvor: Hamar Media