Nakon debitantskog albuma „RØLØ“ iz 2016. godine, bend je redovito nastupao diljem Hrvatske na brojnim festivalima i manifestacijama poput Zagreb Beer Festa, Brucošijada FER-a, Šakan fest, Indirekt, Zagreb Design Week, Tam Tam, Let's Rock…

Prvi, najavni singl s trećeg albuma sretna je pjesma o nesretnim vremenima. Slojevitost, a ponekad i kontradiktornost pravila ponašanja zbunila je mnoge pa često dolazi do raznih smiješnih situacija. Primjerice, kada u panici kupiš 10 tona wc papira i 80 tona margarina pa ih nemaš gdje skladištiti, ili kad od plastične kante za vino napraviš masku protiv zaraznih bolesti", kažu nam članovi benda.  Sve ovo zamotano je u fankoidni plesni omot vašeg omiljenog splitskog benda RØLØ.

2018. godine  RØLØ snima svoj drugi nosač zvuka “HØØP” u poznatom splitskom studiju “Propeler” pod budnim okom i uhom Jana Ivelića Pele. Za singl albuma izabrana je pjesma “Sol i postole” za koji je video spot režirala svjetski poznata modna fotografkinja Bruna Kazinoti.

Pjesme za treći album nastale su u pandemijsko doba. Producent albuma Jan Ivelić Pele gostuje na nekoliko pjesama u perkusionističkoj i vokalnoj pratnji. Na albumu se na veliku radost svih uključenih ukazuje i saksofonist Gordan Tudor. Pjesmu prati lyrics video za koji je zaslužan Bruno Dubravec.

Pjesma „To Ne To Da“ u izdanju izdavačke kuće Basic & Rough dostupna je putem svih digitalnih glazbenih platformi.

Izvor: Basic & Rough