„Captain Morning” je doom metal pripovijetka o mudrom kapetanu, a poglavlje iz njegovog pomorskog dnevnika o sukobu s posadom otkriva se kroz gotovo ritualne riffove i gromovitu i moćnu atmosferu koja savršeno slika karakter protagonista pjesme.

Achackak dolazi iz Vučipolja pored Sinja, a prvi pronađeni zapisi o postojanju benda spominju 1999. godinu. Ovaj peteročlani bend do sada je djelovao u okvirima doom metal žanra koketirajući sa stoner i hard rockom, ali prije svega njegujući DIY filozofiju i oslanjajući se isključivo na vlastiti entuzijazam hranjen ljubavlju publike.

Achachak u svojoj diskografiji broji četiri izdanja - demo EP „Thick Hill”, EP „Pale Rider” te posljednji EP „Wet Grave”, poslije kojeg članovi samozatajno najavljuju rad na novom projektu te netragom nestaju nakon što pronalaze staru drvenu škrinju u prostoru za probe. Godinama je Vučipoljem kružila priča o nekolicini tinejdžera koji su otkrili kako putovati kroz vrijeme, a prošlogodišnjim albumom „At the bottom of the sea” Achachak je potvrdio priče i najavio svoj povratak na scenu.

Video spot za pjesmu snimljen je DIY pristupom i potpisuje ga sinjski RakijaCrew. Autori glazbe su Milan Mijač, Josip Vlahović i Toma Bedalov dok tekst pjesme potpisuje Milan Mijač samostalno. Miksu i masteru se također posvetio Milan Mijač.

Singl „Captain Morning” dostupan je putem na svim streaming servisima.

 Achachak su Ante Kodžoman, Luka i Lovre Gobin, Patrik Zelenika i Milan Mijač.

Izvor: Dostava Zvuka