Glazbu za novu pjesmu Alena Nižetića potpisuju Frane Mjeda i Ivo Jagnjić, tekst su napravili Alen Nižetić i Ivo Jagnjić, a Hrvoje Domazet zaslužan je za aranžman. 

Pjevač je otkrio o čemu se radi o pjesmi i kakav je njegov dojam:

"'Lutke od svile' je pjesma s kojom ću se predstaviti ove godine na Splitskom festivalu. Pjesma govori o prolasku mnogih ljubavi kroz godine čekajući onu jednu i jedinu pravu osobu s kojom ćeš provesti život. Jako smo zadovoljni. Nastala je na jednu melodiju Frane Mjede, mladog i vrlo talentiranog autora iz Splita, gdje smo se autorski priključili Ivo Jagnjić iz grupe Dalmatino i ja pa je nakon nekoliko dana rada nastala je ova pjesma. Aranžman je radio mladi i talentirani Hrvoje Domazet. Spot koji smo snimali na Hvaru i u Splitu režiserski potpisuje moj dugogodišnji suradnik Mario Jelić."

U spotu se pojavljuju glumci Ivana Kusić i Ivan Đuzel, a s obzirom na naslov pjesme, tu su i lutke za koje je Alen rekao da su im radile problema jer im često nedostaju poneki dijelovi, ali uz malo truda uspjeli su u naumu. 

Alen je zahvalan svima koji su omogućili snimanje spota i dodaje:

"Htio bi se posebno zahvaliti restoranu Passarola s Hvara koji je omogućio snimanje ovog spota, Ivani Kusić i Ivanu Đuzelu, prekrasnim mladim ljudima koji su dali onaj romantični dio u spotu. Hvala i buticima Marina i Tajla iz Splita na tehničkoj podršci i otvorenosti. Jedva čekamo pjesmu predstaviti publici za koju se nadam da će im prirasti srcu kao što je i nama."


Izvor: Scardona