Album je dijelom inspiriran zadnjom europskom turnejom te ponajviše "drugim licem" gradova regije i njihovih kutaka koji su ih vratili u neka zaboravljena vremena. Cijeli je album "smješten" u fiktivnom Motelu Monaco koji je poslužio kao platno za njihove kratke sonične priče, od kojih je singl 'I'll Talk You Into It' prvi u nizu.

Dečki iz grupe The Black Room objavili su samostalno 2016. godine debitanski album ''In This Town Lies a City''.

Specifičnog tamnijeg prizvuka blues rock i garage rock bendova, album je odlično prihvaćen kako od domaće, tako i strane publike. Nešto više o albumu i njihovome radu napisao je 2016. godine cijenjeni glazbeni kritičar Dubravko Jagatić: "The Black Room su riječki bend koji bi, s obzirom na debitantski album ‘’In This Town Lies a City’’, mogli biti komotno iz nekog manje poznatog gradića u Velikoj Britaniji. Mladi i na svirku ‘’napaljeni’’ Riječani okupili su se prije samo dvije godine i predstavili se EP-em ‘’The Black Room’’, a nekoliko pjesma s tog izdanja objavili su i na ovom kvalitetnom debitantskom ostvarenju. Ovi mladi riječki rokeri naslanjaju se na rock zvuk 60-ih ali i 80-ih, na neke temelje rocka kao i na neke brit rock bendove, kombinacijom čvrstog rocka i bluesa, psihodelije i distorziranih gitara te vokala koji neodoljivo ‘’vuče’’ na britansku školu iz prve polovice 90-ih. Na albumu ima nekoliko potencijalnih hitova koji bi to zasigurno i postali da su The Black Room iz Velike Britanije, a ne iz Hrvatske koja još uvijek ne priznaje svoje rock bendove koji pjevaju na engleskom jeziku."

Produkciju nove pjesme potpisuje Matej Zec (studio GIS) koji je producirao i album  ''In This Town Lies a City''. Prateći video singla 'I'll Talk You Into It' režirala je nagrađivana riječka redateljica Katarine Barišić, a opisuje presjek trenutaka dvoje protagonista tijekom jedne večeri.

Glazbu, tekst i aranžman potpisuju Jakov KatalinićLeo VentinIvan Ritoša i Kruno Kukuljan.

Izvor: Dallas Records