"Kada me Kickass pozvao na svoj projekt, objasnio smjer i koncept u kojem ide, odmah sam prihvatio poziv i snimio Battle mode. Iznimno ga cijenim kao čovjeka i producenta, već smo ranije dogovorali suradnju i evo, napokon smo se 'uhvatili'. Nisam očekivao da će pjesma biti singl s obzirom na imena izvođača na popisu i njihove pjesme, ali evo, Kick i Menart su tako odlučili i super", rekao je Dante.

Spot za pjesmu režirao je Mislav Petak "Peta" član u nekadašnjoj hip-hop grupi "Nas 5". Koji inače prati hip-hop scenu, snima spotove i fotografira. 



"Ova je pjesma nastala slučajno. Zvao sam Dantea zbog albuma kojeg pripremam i nakon jednog kratkog isječka kojeg sam mu pustio, odmah ga je odabrao sa smješkom. Bilo mi je neobično, ali i drago na prvu jer dosada nisam vidio nikoga s područja Balkana da repa na ovakav elektronski / big beat / hip-hop instrumental s prizvukom 90-ih. Konkretnu inspiraciju za ovakav instrumental sam dobio od svojih drugih instrumentala. Prije nego što sam počeo raditi hip-hop glazbu, volio sam raditi elektroniku baš ovakvog zvuka", izjavio je Kickass o suradnji i pjesmi. 

"Mislim da se ova stvar može slušati u bilo kojoj prigodi, ali po meni najviše uz trening. Zato su našu priču upotpunili su Tin Landripet, Krešimir Roko Gaćina i Kristijan Duje Gaćina - mladi talentirani boksači iz boksačkog kluba Gladijator, tako da bih se i ovim putem zahvalio treneru Tomi Kadiću što nam je ustupio prostor i vrijeme za snimanje", zaključio je Kickass. 

Pjesma "Battle Mode" naći će se na albumu "Zbirka zadataka" koji uskoro izlazi, a Kickass je na albumu okupio stare i nove hip-hop izvođače. Na albumu se nalazli nekoliko eksperimentalnih stvari, ali je većina "old school" zvuk. Osim Dantea, na albumu će se naći izvođači poput Nereda koji je napisao tekst za prvi singl s albuma "Alexa", Tram 11, Ropez, KC Da Rookee & Larr G, Pendrek, Ludi, Scriptor i mnogi drugi. 

 

Izvor: Menart