Provokativan tekst seksepilno kroz spot vizalizuje harizmatična pevačica benda Dušica Đurđević, pevajući “…tvoj dah na telu me opija, i plima strasti me celu uzima…”.

Pesmu je komponovao vođa grupe Branislav Blagojević, alias Boža Friedman, a tekst je napisala prijateljica benda Marija Petrović. Miks je delo gitariste kragujevačkog sastava Ivana Ilića Čilija, a spot su producirali Zoran Lazarević Laki i Rax Media. Singlom “Predaj se”, Darkshines najavljuju istoimeni album sa 10 pesama, koji će izaći u martu, u izdanju promoterske kuće “Long Play”.

Boža Friedman ističe:

“Sama muzika u sebi već sadrzi neki ‘hot vibe’ osamdesetih, i zato sam želeo neki provokativan tekst, da bih zaokružio priču. S obzirom na to da sam pesmu uradio vrlo brzo i spontano, tekst mi je bio potreban odmah. Nisam želeo da “maltretiram” Jelenu Milovanović, koja nam je uradila većinu tekstova, nego sam trazio po kompjuteru neke koji su čekali da budu primećeni, i naleteo na “ Predaj se“. Reči kao da su pisane za ovu kompoziciju. Mariji Petrović će ovo biti prva pesma koju je ikada objavila”

Izvor: Long Play